Šport
20 ogledov

Kopitar tretji najučinkovitejši v NHL

Anže Kopitar je znova potrdil svoje podajalske sposobnosti. (Foto: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Moštvu Los Angeles Kings je po nekaj porazih v ligi NHL znova posijalo sonce. Minnesoto so Kralji premagali s 5:2, Anže Kopitar pa je podal za četrti gol. Gorenjec je tako tretji najučinkovitejši hokejist NHL.

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v ameriški profesionalni hokejski ligi zabeležili osmo zmago. V domači dvorani so s 5:2 premagali Minnesoto Wild, uspeh so si zagotovili v drugi tretjini, ko so dosegli kar štiri gole. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar ni premagal vratarja tekmecev, v statistiko se je vpisal kot podajalec pri četrtem golu. Slovenski reprezentant je tako na lestvici najučinkovitejših igralcev z 21 točkami na tretjem mestu. Pred njim sta le Phil Kessel (24) in Daniel Sedin (21). Samo po številu golov je Hrušičan z osmimi na 14. mestu, po številu podaj pa je s 13. osmi.

Streli zadetkov so bili sicer še Colin Fraser, Alec Martinez, Dustin Brown, Simon Gagne in Matt Greene. Minnesota je z dvema goloma poraz ublažila šele v zadnjem delu, strelca sta bila Cal Clutterburg in Durroll Powe. Los Angeles imajo po 17 tekmah na svojem računu zdaj 19 točk in so še s petimi ekipami izenačeni na četrtem mestu lestvice zahodne konference.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Minnesota Wild        5:2
(Anže Kopitar: podaja v 21 minutah)
Boston Bruins : Buffalo Sabres            6:2
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators     2:5
Washington Capitals : New Jersey Devils   2:3**
Carolina Hurricanes : Pittsburgh Penguins 5:3
Detroit Red Wings : Dallas Stars         5:2
Columbus Blue Jackets : Winnipeg Jets     2:1
Nashville Predators : Montreal Canadiens  1:2*
St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning     3:0
Colorado Avalanche : Calgary Flames       3:4
San Jose Sharks : Phoenix Coyotes         0:3

*po podaljšku
** po kazenskih strelih

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:36 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.