Šport
14 ogledov

Kopitar v bolečinah zapustil igrišče

los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so na tekmi severnoameriške lige NHL izgubili z Ottawo Senators (2:1). Anže Kopitar je zaradi poškodbe predčasno zapustil ledeno ploskev.

Potem ko so Los Angeles Kings v severnoameriški hokejski ligi NHL v četrtek klonili na gostovanju pri Montreal Canadiens, so tokrat gostovali pri Ottawa Senators in doživeli nov poraz. Domači senatorji so zmagali z 2:1, potem ko je Mark Stone zadel sedem sekund pred koncem tekme. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je ostal brez točke.

Kopitar je v slabih 18 minutah na ledu sprožil tri strele proti vratom senatorjev, a je bil neuspešen. Enkrat je njegov poskus z igralcem več zaustavil domači vratar Craig Anderson, ki je sicer zbral 32 obramb, proti koncu druge tretjine pa je Kopitar po protinapadu iz bližine zgrešil vrata.

Kralje naslednja tekma čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri Winnipeg Jets.

V zadnji tretjini hokejskega obračuna v Ottawi se je poškodoval Kopitar, v katerega je navidez nedolžno trčil domači branilec Marc Methot. Slovenski reprezentant se je nemudoma prijel za roko, kar je bil rdeči alarm za gostujočega trenerja Darryla Sutterja.

Kopitar se je kasneje za kratek čas vrnil na igrišče in po štirih izmenah - skupno je na ledu preživel 17 minut in 55 sekund - dokončno zapustil prizorišče. V njegovi odsotnosti so Kralji zapravili prednost enega gola in zabeležili osmi poraz v sezoni. ''Kopitar je potolčen. Vrnil se je in poskusil. On je takšne vrste igralec,'' je požrtvovalnost Kopitarja komentiral Sutter.

Podaljška v Buffalu in Chicagu

V KeyBank Centru v Buffalu je bila tekma odločena v podaljšku. Domači hokejisti Sabres so izgubili še tretjič po vrsti, čeprav so bolje začeli in povedli že v prvi tretjini z zadetkom Matta Moulsona ob igralcu več. Minimalno vodstvo so ubranili do konca druge tretjine. Na začetku tretje pa so gosti, New Jersey Devils, izenačili, v polno je zadel Johan Auvitu. Podaljška je bilo že konec po 29 sekundah, ko so vragi z vzhodne obale ZDA zmagali z zadetkom Andyja Greena.

Podaljšek je odločil tudi tekmo v Chicagu, Washington Capitals so premagali Blackhawks s 3:2. Chicago, ki ostaja na vrhu zahodne konference, je tako prekinil niz sedmih zaporednih zmag. V tretji minuti podaljška je zadel Marcus Johansson. Jay Beagle je v prvi tretjini dosegel dva gola za goste, vmes je za kratko izenačenje poskrbel Brian Campbell.

Liga NHL, izidi:

Ottawa Senators - Los Angeles Kings 2:1
Anže Kopitar: 3 streli na gol v 17:55 minute za LA

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1:2 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 6:3
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 2:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3:2 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Dallas Stars 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.