Šport
11 ogledov

Kopitar v LA-ju še sedem let

Anze_Kopitar_Action_170208 - teaser Žurnal24 main
Zvezdnik Los Angeles Kingsov in slovenski reprezentant Anže Kopitar je ameriškemu klubu z novo pogodbo obljubil sedemletno zvestobo. V mestu angelov bo tako vsaj do sezone 2015/16.

Predsednik losangeleškega kluba Dean Lombardi je v soboto zjutraj po lokalnem času medije in navijače obvestil, da je eden najboljših igralcev kluba Anže Kopitar kljub temu, da je imel do izteka stare pogodbe še eno leto, podpisal novo. Finančne podrobnosti pogodbe sicer niso znane, jasno pa je, da bo 21-letni Hrušičan v Kaliforniji igral vsaj do sezone 2015/16.

 
 

Veselim se, da bom del ekipe tudi v naslednjih osmih letih. Zdaj se lahko osredotočim le na hokej, na to, kar želim početi. V Los Angeles želim pripeljati Stanleyjev pokal.

Anže Kopitar

 
"Anže je poseben igralec. Pokazal je močno delovno vnemoin karakter, za katerega menim, da je potreben v oblikovanju naše ekipe. Skupaj z drugimi mladimi igralci bo s predanostjo, kakršno že kaže, izboljševal ekipo. S to pogodbo želimo navijačem pokazati, da gradimo v pravi smeri, vendar s tem še nismo zaključili. Imamo še precej dela tako na ledu, kot izven njega,“ je povedal Lombardi. Pogodba, ki jo je podpisal Anže Kopitar je druga najdaljša v klubski zgodovini. Leto daljšo so leta 1988 ponudili le legendarnemu Waynu Gretzkyjemu. Napadalec in novi kapetan ekipe Dustin Brown pa je lani podpisal pogodbo za naslednjih šest sezon. Poleg brezskrbne prihodnosti je v začetku tedna Kopitar prišel tudi pomembnega mesta v ekipi. Hokejista, ki je bil lani le eden izmed štirih v ekipi Kraljev, ki so nastopili na vseh tekmah in drugi strelec ekipe, je glavni trener Terry Murray določil za asistenta kapetana Dustina Browna.

"Po pravici povedano je to razburljivo in res sem navdušen. Veselim se, da bom del ekipe tudi v naslednjih osmih letih. Zdaj se lahko osredotočim le na hokej, na to, kar želim početi. V Los Angeles želim pripeljati Stanleyjev pokal,“ je svoje cilje iz San Joseja sporočil Anže Kopitar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.