Šport
26 ogledov

Kopitar v polno, ko je to potrebno

Anže Kopitar je svoj edini zadetek na tekmi prispeval ob izvajanju kazenskih str Žurnal24 main
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL po izvajanju kazenskih strelov s 5:4 premagali Anaheim Ducks. Anže Kopitar je zadel odločilni kazenski strel.

Los Angeles Kings so z zmago v derbiju Anaheimu dokončno pokopali vse upe, da bi se še teoretično lahko dokopal do končnice, kamor se je ekipa Anžeta Kopitarja, ki je v rednem delu tekme v zadnji tretjini prispeval podajo za znižanje izida na 3:4, po dolgih letih suše že uvrstila.

Kralji so obupno začeli tekmo in zaostanek z 1:4 v zadnjem delu tekme z dvema zadetkoma najprej izenačili, potem pa bili bolj spretni še pri izvajanju kazenskih strelov. Poleg Kopitarja je zadel še Jack Johnson. Trener Kingsov Terry Murray je odločilno potezo potegnil, ko je v vratih nerazpoloženega Jonathana Quicka, ki je prejel tri zadetke iz osmih poskusov, zamenjal Erik Ersberg.

Ekipa iz mesta angelov je z novo zmago v sezoni zbrala 97 točk in napredoval na šesto mesto v zahodni konferenci. Do konca rednega dela čakajo Kopitarja in soigralce še tri tekme.

NHL
Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 4:5 (kazenski streli)
Atlanta Trashers : New Jersey Devils 0:3
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:5
New York Islanders
: Montreal Canadiens 4:3 (kazenski streli)
Buffalo Sabres
: New York Rangers 5:2
Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 0:2
Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 3:6
Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 5:8
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:5
Calgary Flames : San Jose Sharks 1:2
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 3:4 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.