Šport
3 ogledov

Kopitar v polno ob visoki zmagi

anže kopitar los angeles kings Reuters
Kralji iz Los Angelesa so na svoji 15. tekmi v sezoni prišli do osme zmage. Pomemben delež k uspehu je z zadetkom in podajo prispeval tudi Anže Kopitar.

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v noči na nedeljo doma premagali Vancouver Canucks s kar 5:1. Parado zadetkov v Staples Centru je v 10. minuti odprl Marian Gaborik, Anže Kopitar je ob koncu prve tretjine povišal že na 3:0. Častni gol za goste je osem minut pred koncem tekme dosegel Chris Higgins.

Slovenski reprezentant, ki je odigral svojo 12. tekmo v sezoni, se je s podajo izkazal že ob prvem zadetku Slovaka. Ta je po poškodbi sicer zabil svoj prvi gol, Kopitar pa je vpisal drugo asistenco. Gaborik mu je uslugo vrnil ob zaključku prve tretjine, ko je Hrušičan lepo zadel z leve strani, plošček je iz težkega kota spravil preko desnega ramena vratarja Ryana Millerja.

O premoči Kraljev, ki so zaradi zdravstvenih težav tokrat igrali le s petimi branilci, precej pove podatek, da so gostje do 36. minute sprožili le deset strelov na vrata domačih, skupno razmerje strelov pa je v korist domačih znašalo 36:19. Zadetke za Los Angles so dosegli še Jake MuzzinTyler Toffoli in Jeff Carter. Slednji je doslej zbral šest golov in osem podaj, še uspešnejši pa je 22-letni Toffoli, ki je s sedmimi zadetki in desetimi asistencami trenutno prvi strelec branilcev naslova.

"To je bila ena naših najboljših tekem v tej sezoni in zelo sem se zabaval. Plošček je bil večino časa v naši lasti, na igrišču smo bili vseskozi gospodar in se hitro premikali," je po tekmi povedal Toffoli.

Izidi:
Florida Panthers : Calgary Flames 4:6
Toronto Maple Leafs
: New York Rangers 5:4
Ottawa Senators : Winnipeg Jets 1:2 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers : Colorado Avalanche 4:3
Washington Capitals
: Carolina Hurricanes 4:3 (podaljšek)
Dallas Stars : San Jose Sharks 3:5
Buffalo Sabres : Pittsburgh Penguins 1:6
Montreal Canadiens
: Minnesota Wild 4:1
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 4:7
Arizona Coyotes : New York Islanders 0:1
St. Louis Blues : Nashville Predators 1:2
Los Angeles Kings
: Vancouver Canucks 5:1
(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles Kings)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.