Šport
8 ogledov

Kopitar v Soči s podajo in pomembno zmago

Kopitar Oduya Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL Staples Center Reuters
Los Angeles Kings so na zadnji tekmi pred odhodom na olimpijske igre po podaljšku premagali Columbus Blue Jackets (2:1). Podaja Anžeta Kopitarja ekipo poslala na 20-dnevni "počitek".


Ker je bil v Los Angelesu na sporedu zadnji obračun obeh moštev pred odhodom njunih posameznikov v Soči, so bili v središču pozornosti poleg prekinitve niza štirih tekem brez zmage Los Angeles Kings (zmagali so šele drugič na zadnjih 12 tekmah) tudi olimpijski dvoboji.

Vratar ZDA Jonathan Quick je bil boljši od Rusa Sergeja Bobrovskija s 24 obrambami, poleg domačega čuvaja mreže bo seveda tudi vratar Columbus Blue Jackets nasprotnik risov na OI. Jake Muzzin je na začetku zadnje tretjine izenačil, Robyn Regehr pa je po dveh minutah in pol podaljška zabil za težko pričakovano zmago v Staples Centru, ki je tudi dobra popotnica za Anžeta Kopitarja.

Igralec več kot igralec manj

Hrušičana oče in selektor Matjaž Kopitar že od torka čaka v Sočiju, kjer bo prvi tekmec risov ravno Rusija z Bobrovskim. Lanski osvajalec pokala Vezina je ustavil 18 strelov in izgubil šele tretjič na zadnjih 13 tekmah, ki jih je začel. Columbus je vodil po golu Jacka Johnsona z igralcem več na začetku prve tretjine.

Regehr je odločilni gol začel "pod krinko" za soigralcem Jeffom Carterjem in branilcem Denisom Savardom, ko je plošček drugič v sezoni in prvič v karieri po podaljšku s strani poslal v mrežo za zmago. To je bil šele osmi gol neučinkovitih Kraljev na zadnjih osmih tekmah. LA ni izkoriščal igre z igralcem več na ledu (0/6), a mu je slabih 17 minut pred koncem rednega dela tekme le uspelo izenačiti v igri štiri na štiri.

Ruski Columbus, v Soči tudi mojster za opremo

Muzzin je izkoristil Kopitarjevo podajo za svoj četrti gol sezone, medtem ko sta se na klopi hladila Nikita Nikitin in Slava Vojnov. Kralji so že v prvi tretjini tako kot prejšnjo tekmo dobili prvi gol z igralcem manj že po nekaj minutah, ko je moral hitro na klop za kaznovane Tyler Toffoli

Za nameček bi lahko domači še resneje zaostali, če ne bi Fedor Tjutin v 14. minuti zatresel vratnice z močnim strelom od daleč, ko je LA igral z enim manj zaradi preveč hokejistov na ledu. Nezbranost soigralcev je Quicka prisilila, da je uporabil prav vse svoje znanje in ekipo obdržal v igri po nevarnih strelih Brandona Dubinskyja in Artema Anisimova.

Na pot v nedeljo

Columbus bo v Soči poslal močno rusko delegacijo, Bobrovski, Tjutin, Anisimov in Nikitin, medtem ko je Slovak Marián Gáborík, ki bi se prav tako pomeril s Slovenijo, nastop na svojih tretjih OI pred kratkim odpovedal zaradi počasnega okrevanja po zlomu ključnice. Kopitar in Quicks sta med šestimi kralji, ki potujejo v Rusijo, poleg njih pa tudi Darren Granger, ki je v klubu odgovoren za opremo.

Kopitar se bo v Soči podal v nedeljo in se pridružil reprezentančnim kolegom iz Slovenije. Prva tekma slovensko reprezentanco čaka v četrtek ob 13.30 po našem času, ko se bo pomerila z domačo Rusijo.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 2:1*
Kopitar (Kings) podaja in dva strela.

New York Rangers : Edmonton Oilers 1:2
Washington Capitals : Winnipeg Jets 4:2
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 3:2
Florida Panthers : Detroit Red Wings 1:3
Minnesota Wild : Nashville Predators 3:2*
New York Islanders : Calgary Flames 2:4
Philadelphia Flyers : Colorado Avalanche 3:1
Montreal Canadiens : Vancouver Canucks 5:2
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 1:4
St. Louis Blues : Boston Bruins 3:2*
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.