Šport
260 ogledov

Kopitar v vedno bolj izbrani družbi

Anže Kopitar
Najboljši slovenski hokejist je prišel do dveh odmevnih dosežkov.

Anže Kopitar, ki je zaradi odločitve vodilnih mož lige NHL moral izpustiti svoj drugi nastop na olimpijskih igrah, je v zadnjih dneh preko socialnih omrežji vneto navijal za svoje reprezentančne kolege, ponoči pa je na tekmi med ekipama Los Angeles Kings in Winnipeg Jets prišel do dveh zelo lepih dosežkov.

Hrušičan je namreč odigral svojo 900. tekmo v ligi NHL, ob tem pa je zabeležil tudi 800. točko. Bil je podajalec za vodstvo Kraljev s 4:2, ko je v polno zadel Dustin Brown. Winnipeg je sicer dobil prvo tretjino z 1:0, a sta sledila zadetka branilcev Aleca Martineza in Diona Phaneufa. Slednji je na štirih tekmah za Kralje dosegel tri zadetke, toliko jih je pred tem v sezoni zabil na 56 tekmah, ki jih je pred tradom odigral v dresu Ottawe. Jets so izenačili, v zadnji tretjini pa je še pred Brovnom zadel Torrey Mitchell. Winnipeg je razliko znižal šele v zadnji minuti tekme, s 3:4 pa se je tekma tudi končala.

Z asistenco je Kopitar postal 162. hokejist v zgodovini najmočnejše lige na svetu z 800 točkami (280 golov in 520 podaj). Med še aktivnimi igralci je 16. na večni lestvici strelcov, z novo točko je prehitel dolgoletnega kanadskega reprezentanra Ricka Nasha. Med aktivnimi hokejisti je na vrhu Čeh Jaromir Jagr (1921 točk), ta se je sicer med to sezono že vrnil v domovino, ki je na skupno drugem mestu, daleč pred vsemi je legendarni Wayne Gretzky (2857).

Kopitar je v tej sezoni na 60 tekmah zbral 64 točk (25 golov, 39 podaj). Njegov najboljši točkovni dosežek je bil sicer dosežen v sezoni 2009/10, ko je zbral 81 točk na 82 tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.