Šport
19 ogledov

Kopitar veliki junak prve tekme finala

Anže Kopitar
1/9
Reuters
Anže Kopitar je v prvi tekmi velikega finala lige NHL v deveti minuti podaljška z mojstrsko potezo premagal domačega zvezdnika v vratih New Jerseyja Martina Broduerja in Los Angeles Kings prinesel zmago z 2:1 in vodstvo z 1:0 v finalu.

Hokejisti Los Angeles Kings so dobili prvo tekmo finala lige NHL. Junak je postal slovenski as Anže Kopitar, ki je v podaljšku dosegel odločilni zadetek za zmago z 2:1. Naslednja tekma bo 2. junija znova na vzhodni obali ZDA, ekipi New Jersey Devils in Los Angeles Kings pa igrata na štiri zmage.

Los Angeles nadaljuje odlične predstave v končnici lige NHL in je zdaj le še tri zmage oddaljen od prvega naslova v zgodovini kluba. Anže Kopitar in soigralci so dobili vseh devet tekem v gosteh v letošnji končnici, tako da le še zmago zaostajajo za absolutnim rekordom lige po zmagah na tujem.

Prvi zadetek na tekmi so dosegli Kings v prvi tretjini prek Colina Fraserja, na 1:1 je ob koncu drugega dela igre izenačil Anton Volčenkov, zadetek za zmago pa je po osmih minutah podaljška v protinapadu dosegel zvezdnik iz Hrušice na Gorenjskem. Plošček je sprejel na sredini igrišča, prišel sam pred vratarja Martina Brodeurja ter ga z mojstrsko potezo spravila v mrežo. "Hotel sem zadeti po sredini. Podaja je bila odlična, ravno pravšnja. Vse se je zgodilo zelo na hitro, občutki ob takšnem zadetku pa so izjemni," je po tekmi povedal Anže Kopitar.

Liga NHL, finale:

New Jersey Devils : Los Angeles Kings 1:2* /0:1/
Volčenkov (19); Fraser (10), Kopitar (69)

* po podaljšku

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 2
  • Jaoming 08:35 31.maj 2012.

    TOOOOO MANIJAK. UFFF V SOBOTO ZIHR GLEDAM

  • 1111 08:31 31.maj 2012.

    ...CAR!!!!