Šport
23 ogledov

Kopitar: "Vidim, da igralci niso prišli le na dvig zastav"

Matjaž Kopitar Soči dvig slovenske zastave v olimpijski vasi Stanko Gruden/STA
Prvo pripravljalno tekmo pred začetkom glavnega turnirja v Sočiju bodo slovenski hokejisti najverjetneje odigrali proti Avstriji.

Dogovor med vodstvi reprezentanc Slovenije in Avstrije naj bi sklenili v kratkem. Ekipi sta namreč za soboto dobili na voljo ledeno dvorano za poltretjo uro, trening je na sporedu od 16.15.

V soboto se v Sočiju že začne hokejski turnir za ženske, fantje imajo še nekaj časa za treninge oziroma počitek. Te dni se namreč zaradi olimpijskih iger začasno končuje tudi najmočnejša liga na svetu NHL, premor pa bo imela tudi ruska KHL, da se bodo lahko člani najmočnejših ekip po svetu v miru osredotočili na olimpijski turnir. Seveda tisti, ki so bili vpoklicani v svoje reprezentance.

Zagnana vadba

Slovenski zvezdnik izbrane vrste Anže Kopitar, ta je danes v NHL z Los Angeles Kings odigral zadnjo tekmo pred premorom, se bo v Soči podal v nedeljo in se pridružil reprezentančnim kolegom iz Slovenije. Prva tekma slovensko reprezentanco čaka prihodnji četrtek ob 13.30 po našem času, ko se bo pomerila z domačo Rusijo.

Slovenski hokejisti po besedah selektorja Matjaža Kopitarja zagnano vadijo pred olimpijskih turnirjem, na katerem pa jih še pred uvodno tekmo z gostiteljico Rusijo čakajo Avstrijci. S severnimi sosedi se bodo v soboto pomerili v prijateljskem obračunu, ki pa bo zaprt za javnost.

"Igralci niso prišli le na dvige zastav"

"Rok Tičar je nekoliko zbolel in bo dobil danes, ko je odprtje iger, premor za počitek. Prispela sta že tudi Žiga Jeglič in Robert Sabolič, ki sta zaradi bolezni nekaj časa še ostala doma. Tako da čakamo le še na Anžeta Kopitarja," je tik pred odhodom na slovesno odprtje iger povedal Dejan Kontrec, vodja hokejske ekipe.

"Vse se počasi normalizirala, navajamo se na okolje. Zelo blizu dvorane smo in nismo videli še nič drugega razen dvorane za trening in glavne dvorane. Varnostni režim je dokaj strog in najraje vidijo, če čim manj hodimo okrog. Velika dvorana je zelo sodobna in odlična. Presenečen sem, ker se vidi velika želja igralcev na treningih. Niso prišli sem le na dvige zastav in druge prireditve, ampak se hočejo optimalno pripraviti na tekme. Vse je zaenkrat super," je dejal Kopitar. Slovenija ima prvič zgodovini na zimskih OI svojo reprezentanco v ekipnih igrah.

"Tu zato, da igramo"

"Mislim, da ne bo treme. V ekipi so izkušeni igralci, ki igrajo v velikih klubih, v katerih se soočajo z velikimi pritiski. Moje delo je, da jih na to pripravim. Kot pred vsako pomembno tekmo je sicer čutiti malo mravljincev v trebuhu, večje 'sile' pa ne bo."

Mnogi tekmovalci se pritožujejo nad razmerami v olimpijskih vaseh v gorskem delu, hokejisti pa so edini iz slovenske reprezentance, ki so v obalni vasi.

"Če iščeš negativne stvari, jih hitro najdeš. Ko kaj ne gre tako, kot bi želeli, stvari ureja vodstvo reprezentance in organizatorji. Mi smo tu zato, da treniramo in igramo po najboljših močeh. Je pa res, da je svetovno prvenstvo skupine A na organizacijsko veliko višji ravni in tudi za igralce je bolje poskrbljeno. To so olimpijske igre, na katerih so tudi drugi športi in je jasno, da ne more biti za nas drugače, kot za druge. Tako, kot je, je dobro, nihče se ne pritožuje," je sklenil Kopitar, katerega sin Anže, zvezdnik NHL, bo v Soči prišel v začetku prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.