Šport
34 ogledov

Kopitar vpisal štiri strele, Kralji štiri gole

anže kopitar los angeles kings nhl milan lucic Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so v noč na petek s 4:1 premagali Detroit Red Wings. Anže Kopitar je igral 23 minut in sprožil štiri strele.

Tyler Toffoli je zadel dvakrat, zadela pa sta še Derek Forbort in Nic Dowd. Anže Kopitar je odigral 23 minut in poskusil s štirimi streli na gol. Edini gol za Detroit je prispeval Mike Green.

Prvi je gol Detroita napolnil Forbort, ki je zadel že v 21. sekundi tekme, nato je Dowd proti koncu druge tretjine prekinil izenačeno tekmo, izkazal pa se je Toffoli, ki je v zadnji tretjini dodal še dva zadetka.

"Bili smo dobri vso tekmo in tudi, ko smo imeli igralca manj, smo znali dobro odbiti njihove napade. Prebudila nas je tekma proti Buffalu, zato smo stopili skupaj, se zbrali in zaigrali bolje. Zdaj se ne bomo ustavili, to mora biti naš niz," je po tekmi dejal Toffoli.

Los Angeles je s to tekmo odprl niz devetih gostovanj, ki bo trajal več kot dva tedna. "Ne zdi se mi tako dolgo potovanje, vsi skupaj smo navajeni številnih poti," je o tem povedal trener Los Angelesa Darryl Sutter. Detroit je izgubil že četrto zaporedno tekmo, vse na domačem ledu, skupaj pa na vsako tekmo ni dosegel več kot gola. Ob tem je Los Angeles končal negativni niz sedmih porazov proti Detroitu. Kralji se bodo v noči na soboto merili pri Pittsburghu, medtem ko k Detroitu pred desetimi tekmami v gosteh prihaja še Anaheim.

Liga NHL, izidi:

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 1:4
Anže Kopitar 23 minut, štirje streli na gol

Boston Bruins - Anaheim Ducks 3:4
Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 2:3 (kazenski streli)
St. Louis Blues - New Jersey Devils 5:2
Winnipeg Jets - Florida Panthers 4:3 (kazenski streli)
New York Islanders - Chicago Blackhawks 4:5
Nashville Predators - Minnesota Wild 2:5
Dallas Stars - New York Rangers 0:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.