Šport
12 ogledov

Kopitar vrnil Muršku: gol in podaja

Brent Seabrook  anže kopitar Reuters
Anže Kopitar je z Los Angeles Kings vrnil udarec Janu Muršku in njegovim Detroit Red Wings ter na drugem slovenskem derbiju v le nekaj dneh zadel in podal za gol ob visoki zmagi v Los Angelesu (5:2).

Los Angeles Kings so dobili zadnjo in v letošnji sezoni edino tekmo rednega dela lige NHL proti Detroit Red Wings, slovenski reprezentant Anže Kopitar pa se je tako veselil prve zmage nad svojim rojakom Janom Murškom, čigar Detroit je štiri dni prej slavil s 4:3, še na začetku sezone pa s 4:1 in 8:2. Kopitar je v prvi tretjini po podaji Dustina Browna zadel z igralcem manj na ledu in podal še za zadnji gol Jeffa Carterja.

Gole za domače so dodali še Drew DoughtyJustin Williams, Slava Vojnov in Carter, odlični Jonathan Quick pa je za peto zmago Kings na zadnjih sedmih tekmah zbral 22 obramb. Moštvo iz Los Angelesa tako lahko še vedno upa na uvrstitev v končnico, kjer za zadnje osmo mesto v zahodni konferenci poteka hud četveroboj.

"Bili smo tako zelo razočarani nad tistim porazom (pred štirimi dnevi, op. a.), da ni bilo možnosti, da bi tudi tokrat oddali ti dve točki," je po tekmi dejal Doughty. Kings so v Detroitu namreč pet minut pred koncem še vodili s 3:2, na koncu pa dobili dva gola in izgubili v rednem delu. "Nekaj smo se naučili s tiste tekme, in to uporabljamo ... Nadziramo lahko samo tekme, ki jih zmagujemo. Upajmo, da bodo nekatere ekipe izgubile kakšno tekmo za nas."

Los Angeles je zdaj na 78 točkah izenačen s San Josejem, Calgaryjem in Coloradom, a so slednji zbrali največ zmag, San Jose pa je odigral najmanj tekem. Sedmi Phoenix je točko spredaj. "Moramo skrbeti na lastno igro," je dejal domači kapetan Brown. "Glede na to, koliko tekem je ostalo, vedno gledaš na semafor, ker je tako tesno. Na koncu moramo zmagovati, da bi imeli priložnost, kar je naša glavna prioriteta."

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Detroit Red Wings 5:2
Kopitar (Los Angeles) štirje streli, en gol in podaja v 19 minutah, Muršak (Detroit) en strel v devetih minutah.

Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 3:0
New York Islanders : Washington Capitals 4:5**
Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 6:1
Florida Panthers : Toronto Maple Leafs 5:2
Minnesota Wild : Dallas Stars 0:1
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 4:3**
Calgary Flames : San Jose Sharks 3:2*
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.