Šport
21 ogledov

Kopitar zabil po 56 sekundah

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so premagali Montreal s 3:2. Svoj delež k zmagi je prispeval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je dosegel gol že v prvi minuti dvoboja, ko je preusmeril plošček po strelu Aleca Martineza.

Los Angeles, za katerega sta zadela še Tanner Pearson in Dwight King, je na vrhu pacifiške skupine točkovno poravnan z Anaheimom, ki je s 5:1 zmagal v Arizoni (Corey Perry je dosegel gol in dve podaji) ter slavil desetič zapovrstjo. Prav Anaheim pa bo naslednji tekmec Kopitarja in soigralcev, boj za prvo mesto v pacifiški skupini bo v soboto zvečer v Los Angelesu.

"To bo najpomembnejša tekma leta, vsi se zavedamo, kaj je v igri. To bo tekma kot v končnici. Anaheim je trenutno zelo vroč, deset zmag zapovrstjo je nekaj impresivnega. Ampak lahko jim vrnemo za poraz na prejšnji tekmi," je po tekmi povedal King.

Na drugih tekmah je Boston premagal branilca naslova Chicago s 4:2, Patrice Bergeron in Brad Marchand sta prispevala po zadetek in podajo za domače, Buffalo je bil tudi po zaslugi gola in dveh podaj Marcusa Foligna boljši od Calgaryja s 6:3, Edmonton pa v gosteh od Philadelphie s 4:0.

Pittsburgh je s 4:1 odpravil New York Rangers, pri čemer je Jevgenij Malkin dosegel gol in dve podaji, Toronto je z 1:2 izgubil proti Minnesoti, Ottawa pa z 1:4 proti Tampa Bayu, ki je zmagal osmič zaporedoma, kar je izenačen rekord franšize.

Nashville je po podaljšku s 4:5 izgubil proti New Jerseyju, pri katerem je Adam Henrique zadel dvakrat, Winnipeg pa prav tako po podaljšku s 3:4 proti New York Islanders, čeprav je Mark Scheifele zadel dvakrat.

Colorado je s 3:2 premagal Florido, kljub porazu pa je bil spet v ospredju Jaromir Jagr, ki je s podajo prišel do svoje 1850. točke v NHL, s čimer se je na tretjem mestu vseh časov izenačil z Gordiejem Howom. Za drugouvrščenim Markom Messierjem zaostaja 37 točk. Vancouver je z 2:3 klonil pred San Josejem, ki je zmagal tretjič zapovrstjo.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Montreal Canadiens 3:2
Anže Kopitar 21:42 minute, dva strela, zadetek za Kings

Boston Bruins : Chicago Blackhawks 4:2
Buffalo Sabres : Calgary Flames 6:3
Philadelphia Flyers : Edmonton Oilers 0:4
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 4:1
Toronto Maple Leafs : Minnesota Wild 1:2
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning 1:4
Nashville Predators : New Jersey Devils 4:5*
Winnipeg Jets : New York Islanders 3:4*
Colorado Avalanche : Florida Panthers 3:2
Arizona Coyotes : Anaheim Ducks 1:5
Vancouver Canucks : San Jose Sharks 2:3

* - podaljšek

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.