Šport
7 ogledov

Kopitar zabil tretjič zapored, toplo-hladni Kings

kings rangers kopitar Reuters
Anže Kopitar je v ligi NHL za Los Angeles Kings zabil še na tretji tekmi zapored, kralji pa nadaljujejo po sistemu poraz-zmaga. Tokrat so v gosteh premagali Calgary Flames (4:1). Jan Muršak ni prišel v ekipo Detroit Red Wings za tekmo s Chicago Blackhawks (3:2).

Slovenski hokejist Anže Kopitar nadaljuje s svojo super serijo v ligi NHL, kjer je po nekaj kolih suše zdaj zabil že na treh zaporednih tekmah, svoj 14. gol sezone pa je zabil v drugi tretjini tekme proti Calgary Flames. Mike Richards je za goste zabil gol in podajo ter pokvaril povratek Mikeu Cammalleriju, ki se je v dres Calgaryja vrnil po četrtkovem dogovoru z Vancouver Canucks. Po bučnem sprejemu je Cammalleri v drugi tretjini zabil vsaj častni gol za domače moštvo.

Zmaga Kings je prekinila niz osmih zaporednih domačih zmag Flames, gostujoči trener Darryl Sutter, tudi sam nekoč trener moštva iz Alberte, pa je na prvi tekmi proti bratu Brentu Sutterju dobil družinski dvoboj na klopi. Med strelce sta se pri Kings poleg Kopitarja in Richardsa vpisala še Matt Greene in Dustin Brown (v prazno mrežo), tako da so Kalifornijci serijo treh gostujočih tekem začeli zmagovito. Kopitar in soigralci v pri Calgaryju niso zmagali že od decembra leta 2005.

Trener Kings Darryl Sutter je bil še pred nekaj več kot letom dni generalni direktor Calgaryja, po prihodu na trenersko mesto v Los Angeles sredi decembra pa je dosegel še sedmo zmago. Calgary je kot trener prevzel v sezoni 2002/03 in jih popeljal vse do finala lige, ko so bili leta 2004 le tekmo stran od Stanleyjevega pokala. Tokrat je s Kings tekmo odločil v drugi tretjini, ko so njegovi varovanci zabili tri od štirih golov, prvega že po 27 sekundah igre, ko je Richards zabil iz protinapada. Greene je nato od daleč presenetil vratarja Mikko Kiprusoffa, eden najslabših "power-playjev" lige pa je v 15. minuti tretjine povišal na 3:0, ko je Kopitar po srečnem odboju pospravil ploščico v prazno mrežo.

Nabokov zmagal na 300. tekmi, Detroit rekordno brez Muršaka

New York Islanders so doma s 4:2 premagali Buffalo Sabres. Ob tem je Jevgenij Nabokov vknjižil že svojo 300. zmago v ligi. Šestintridesetletni Nabokov je ubranil 23 strelov in postal 26. vratar lige NHL, ki je vknjižil 300 zmag. Odločilni gol je tri minute pred koncem prispeval Michael Grabner, slednji pa je nato zapečatil usodo gostov, ko je tik pred koncem zadel še nebranjeno mrežo. Za otočane sta zadela še Matt Moulson in Kyle Okposo, medtem ko sta zadetka za goste prispevala Patrick Kaleta in Derek Roy.

Detroit je po podaljšku s 3:2 ugnal Chicago Blackhawks, zadetek v dodatnem delu za domače pa je prispeval Todd Bertuzzi. Rdeča krila so s to zmago na domačem ledu slavila že štirinajstič zapored, s čimer so hokejisti Detroita izenačili rekord moštva iz leta 1965. Jonathan Toews iz Chicaga je izsilil podaljšek slabih 52 sekund pred koncem, potem ko je zabil svoj 23. gol v sezoni. Za rdeča krila je v rednem delu zadel Tomas Holmstrom, za Chicago pa novinec Andrew Shaw.

Liga NHL, rezultati:

Calgary Flames : Los Angeles Kings 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Cammalleri (36); Richards (21), Greene (24), Kopitar (35), Brown (60)

Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 3:2*
Muršaka (Detroit) ni bilo v ekipi za tekmo.

Dallas Stars : Colorado Avalanche 1:2
Toronto Maple Leafs : New York Rangers 0:3
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 2:3**
New York Islanders : Buffalo Sabres 4:2
Carolina Hurricanes : Boston Bruins 4:2
Winnipeg Jets : New Jersey Devils 1:2
Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 1:2
St. Louis Blues : Minnesota Wild 3:2**
Nashville Predators : Philadelphia Flyers 4:2
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.