Šport
13 ogledov

Kopitar zabil zmagoviti gol

Anže Kopitar Profimedias
Najboljši slovenski hokejist je bil mož odločitve na tekmi v Staples Centru, kjer so Los Angeles Kings po podaljšku premagali Vancouver Canucks (2:1).

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo po podaljšku premagalo Vancouver Canucks z 2:1. Zmago je kraljem v razprodanem Staples Centru zagotovil prav Slovenec Anže Kopitar, ki je zadel v drugi minuti podaljška.

V vodstvo so v osmi minuti tekmi prvi prišli hokejisti Vancouvra, 12-ič v sezoni je bil uspešen Šved Daniel Sedin, ki je izkoristil številčno premoč na ledu, v sedmi minuti zadnje tretjine je za izenačenje poskrbel Drew Doughty. Kopitar je svoj osmi gol v sezoni dosegel, potem ko je izkoristil lepo podajo Jeffa Carterja, pred tem je veliko napako v obrambi storil gostujoči branilec Šved Alexander Edler.

Kralji nadaljujejo z odlično serijo podaljškov, saj so v četrtem še četrtič zmagali. Bi pa lahko tekmo rešili že v rednem delu, saj so bili precej bolj nevarni kot tekmeci, to velja predvsem za zadnjo tretjino, v kateri je bilo razmerje strelov v njihovo korist kar 15:1. Gostujoči vratar Jakob Markström je na koncu zbral kar 38 obramb.

"Igra tri na tri nam ustreza, predvsem zaradi obrambnih sposobnosti naših napadalcev. Pri odločilnem golu se je dalo videti. Res pa je, da bi vprašanje zmagovalca lahko rešili že prej, čeprav generalno z igro ne morem biti zadovoljen. Važno pa je, da smo zmagali," je po tekmi dejal domači trener Darryl Sutter.

Vodilni Montreal je z 2:1 premagal Columbus, aktualni prvak Chicago pa je z 1:2 izgubil doma proti Minnesoti, čeprav je najučinkovitejši igralec lige Patrick Kane spet dosegel gol. Dallas, najbližji zasledovalec Montreala, je po kazenskih strelih izgubil v Calgaryju (3:4), kazenski streli so odločili tekmo v Detroitu, kjer so bili domači spretnejši in srečnejši od Buffala (5:4). V rednem delu je za domače dva gola dosegel Justin Abdelkader, za goste pa je bil dvakrat natančen Evander Kane.

V torek so bili najprepričljivejši igralci Pittsburgha, ki so s 5:1 ugnali San Jose, Phil Kessel je k zmagi prispeval dva gola. Nashville je Arizono premagal s 5:2, čeprav je še pred zadnjo tretjino zaostajal z 1:2. Za preobrat ima največ zaslug Filip Forsberg, ki je dosegel tretji in četrti gol za domače.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 2:1*
Anže Kopitar je za Los Angeles dosegel odločilni gol v podaljšku

New Jersey Devils : Colorado Avalanche 1:2
Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 2:4
St. Louis Blues : Florida Panthers 1:3
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 1:2
Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 2:1
Detroit Red Wings : Buffalo Sabres 5:4**
Nashville Predators : Arizona Coyotes 5:2
Calgary Flames : Dallas Stars 4:3**
San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins 1:5

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.