Šport
20 ogledov

Kopitar zadel ob zmagi Kraljev

Anže Kopitar in Jordan Nolan Profimedias
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL še utrdili vodstvo v pacifiški skupini, potem ko so v gosteh s 3:0 odpravili Montreal, drugo najboljšo ekipo v ligi.

Svoj delež k zmagi je prispeval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zadel za 2:0. Preostala zadetka sta dosegla Drew Doughty in Marian Gaborik.

Junak večera v dvorani Bell Center v Montrealu je bil čuvaj gostujoče mreže Jonathan Quick, ki je zaustavil prav vse poskuse domačih za vsaj častni zadetek.

Quick je v najboljši vratarski predstavi sezone, tudi s posameznimi akrobatskimi vložki, zaustavil kar 45 strelov na gol kraljev ter je še drugič v sezoni zaklenil vrata. Skupno je v karieri zbral že 39 "shutoutov".

"Kar nekaj časa so preživeli pred našimi vrati ter so bili zelo radodarni s streli. Ne bi se strinjal s tem, da so nas, če se pogleda zgolj razmerje v strelih proti golu, nadigrali, saj smo bili celotno tekmo vedno na pravem mestu v pravem trenutku," je po tekmi dejal vratar moštva iz Los Angelesa.

Razlika v strelih proti golu je bila kar 45-19 v korist gostujočega moštva, domači vratar Mike Condon je zbral 17 obramb, ob tem da je zadnji gol Gaborik zabil v nebranjeno mrežo.

Vodilna ekipa atlantske skupine Montreal je s šestim porazom na zadnjih sedmih tekmah zdrsnila na drugo mesto vzhodne konference ter ima tri točke zaostanka za vodilnim Washingtonom, medtem ko so kralji v razvrstitvi zahodne konference severnoameriškega prvenstva šest točk oddaljeni od vodilne ekipe Dallas Stars. Kings si na drugem mestu zahodnega dela lige 42 točk delijo s St. Louis Blues. V razvrstitvi tihomorske divizije pa prvi izzivalec San Jose zaostaja že devet točk.

"Quick je nocoj odigral res odlično, brez njega ne bi dobili te tekme," je moštvenega kolega pohvalil Doughty, strelec prvega zadetka, ki je padel šele v 35. minuti. Manj kot dve minuti kasneje je Doughty pripravil tudi drugi zadetek. Gaborik je izza gola našel Doughtyja. Ta je z desne strani podal skozi celotno obrambo domačih Kopitarju, ki je bil sam na drugi vratnici, udaril ter matiral Condona.

Kralji bodo šesto zaporedno tekmo v gosteh bodo v noči na nedeljo odigrali v Torontu, nato pa se odpravljajo domov, kjer jih v noči na sredo v derbiju pacifiške skupine čaka še zadnja domača tekma v tem koledarskem letu. Nasprotnik bo San Jose.

Liga NHL, izidi:

Montreal Canadiens : Los Angeles Kings 0:3
Anže Kopitar je dosegel zadetek za Kings

Buffalo Sabres : Anaheim Ducks 3:0
New Jersey Devils : Florida Panthers 1:5
Philadelphia Flyers : Vancouver Canucks 2:0
Toronto Maple Leafs : San Jose Sharks 4:5*
St. Louis Blues : Nashville Predators 2:1
Minnesota Wild : New York Rangers 5:2
Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 4:0
Dallas Stars : Calgary Flames 1:3
Colorado Avalanche : New York Islanders 2:1
Arizona Coyotes : Columbus Blue Jackets 5:7

* - podaljšek

Tic, tac, toe.

Posted by Anze Kopitar on 17. december 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.