Šport
16 ogledov

Kopitar zadel za pomembno zmago

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma
1/9
Žurnal24 main
Anže Kopitar je v letošji sezoni lige NHL dosegel že svoj 21. zadetek, ki ima zaradi zmage na Detroitom z 2:1 še toliko večjo težo, ker Kingse drži v igri za končnico.

Los Angeles Kings so v boju za končnico na gostovanju v Detroitu dosegli pomembno zmago nad Rdečimi krili z 2:1.

Kralji so oba zadetka dosegli v drugi tretjini, izenačujočega je za moštvo iz Kalifornije dosegel Anže Kopitar. To je bil že 21. zadetek Hrušičana v sezoni. Dustin Penner je sprožil strel z leve strani, do odbitega ploščka se je dokopal Jimmy Howard, ki je podal do Kopitarja, ta pa je dosegel že svojo 67. točko v sezoni. Zmagovalni gol je z igralcem več dosegel Dustin Brown in s tem slovenskemu reprezentantu na lestvici strelcev pobegnil za en gol. Veliko zaslug za zmago ima vnovič odlični vratar Jonathan Quick, ki je zbral 28 obramb.

Edini gol za gostitelje, ki so izgubili še četrto tekmo zapored in za vodilnim Vancouvrom v zahodni konferenci na drugem mestu zaostajajo za devet točk, je že v uvodni tretjini prispeval Darren Helm. Los Angeles nadaljuje z dobrimi predstavami in je v zadnjih 20 tekmah zbral kar 13 zmag, ter je trenutno na sedmem mestu zahodne konference, v kateri je kar 10 moštev, ki se potegujejo za mesta v končnici.

Liga NHL
Los Angeles Kings
: Detroit Red Wings 2:1
Anže Kopitar: 22 minut, 1 zadetek, 3 streli na gol za LA

Carolina Hurricanes : Atlanta Thrashers  2:3 (podaljšek)

Washington Capitals : Edmonton Oilers 5:0

Columbus Blue Jackets : St. Louis Blues 3:4 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning : Chicago Blackhawks 4:3 (kazenski streli)

Dallas Stars : Calgary Flames 3:4 (kazenski streli)

Anaheim Ducks : New York Rangers 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.