Šport
72 ogledov

Kopitar žanje pohvale za svoje delo

Wayne Gretzky EPA
Legendarni Wayne Gretzky z zanimanjem pričakuje finalni obračun svetovnega pokala med reprezentancama Evrope in Kanade.

V finalu svetovnega hokejskega pokala se bosta pomerili reprezentanci Evrope in Kanade. Prva tekma bo na sporedu v torek, druga pa v četrtek. V primeru izenačenega izida bo prvak znan v soboto.

Presenečenje turnirja je izbrana vrsta Evrope, katere kapetan je slovenski reprezentant Anže Kopitar. Zvezdnik Los Angeles Kings je z vodenjem ekipe navdušil najboljšega hokejista vseh časov Wayna Gretzkyja.

anže kopitar evropa hokej | Avtor: EPA EPA
''Kar zadeva evropsko ekipo, nismo vedeli, kaj pričakovati. Nismo vedeli, kako se bo vse skupaj sestavilo. Trenerska ekipa je opravila odlično delo, da je zbrala prijetno skupino igralcev,'' je povedal Gretzky in še drugič v nekaj dneh pohvalil slovenskega hokejista.

''Anže Kopitar je vrhunski igralec in fantastičen vodja skupine. Vesel sem za njih,'' je dodal 55-letnik. ''Na žalost je tako, da hokejisti na zahodni obali niso deležni tolikšne pozornosti kot fantje na vzhodni obali, a Anže je zares vrhunski igralec,'' je še enkrat poudaril Gretzky in dodal, da finalni obračun ni bil pričakovan, a zato ne bo nič manj zanimiv.

''Mislim, da so si ljudje v finalu želeli ZDA in Rusijo, dobili pa so nekaj novega. Potrebno je iti v korak s časom in Evropa si zasluži svoje mesto v finalu. Ralph Krueger je opravil odlično delo. Veselim se, da velikega finala,'' je sklenil Gretzky.

Nekdanji hokejski zvezdnik je Kopitarja hvalil že pred polfinalnim obračunom s Švedsko in ga označil za enega od petih najboljših igralcev v severnoameriški ligi NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.