Šport
14 ogledov

Kopitar zapadel v krizo

Anže Kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL izgubili še tretjič zaporedoma. Tokrat so z 1:3 izgubili v gosteh pri Edmonton Oilers. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v skoraj 18 minutah sprožil dva strela, a ostal brez točke.

Za Kalifornijce je edini zadetek prispeval Nick Shore v 44. minuti, zmago domačih pa so zagotovili Patrick Maroon v 23., Eric Gryba v 47. in Ryan Nugent-Hopkins v 60. minuti. Trener Los Angelesa Darryl Sutter kljub porazu ni bil preveč razočaran. "Resda smo izgubili, toda pritožujem se lahko le zaradi izida. Igrali smo proti peklensko močni ekipi v izjemnem vzdušju," je dejal Sutter. Kralje naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostili San Jose.

Sicer pa so bili med bolj zadovoljnimi v noči na petek hokejisti Columbus Blue Jackets in Minnesote Wild. Prvi so s 5:3 zmagali na gostovanju pri Winnipeg Jets in niz zmag podaljšali na zanje rekordnih 14 tekem. Ta niz je četrti najdaljši v zgodovini, rekord pa s 17 zaporednimi zmagami držijo Pittsburgh Penguins iz sezone 1992/93.

Priložnost za 15. zaporedno zmago bo imel Columbus, najboljši v ligi, v noči na nedeljo, ko bo gostoval pri še eni zelo "vroči" ekipi. Minnesota, druga v zahodni konferenci, je namreč v seriji 12 zmag, zadnjo je dosegla ponoči, ko je s 6:4 premagala New York Islanders. "To bo norišnica. Oni imajo za sabo izjemne predstave, prav tako pa tudi mi igramo zelo dobro," je dvoboj že dolgo neporaženih ekip napovedal napadalec Columbusa Brandon Saad.

Kar tri tekme pa so se ponoči končale z identičnim izidom, in sicer z zmago gostov po podaljšku s 3:2. Toronto Maple Leafs so slavili pri Tampa Bay Lightning, Montreal Canadiens pri Floridi Panthers, Detroit Red Wings pa pri Ottawa Senators. Po kazenskih strelih se je končal obračun Washington Capitals in New Jersey Devils, zmagal je slednji z 2:1.

Ryan Spooner je bil z dvema zadetkoma junak zmage Boston Bruins v gosteh pri Buffalo Sabres (4:2), Patrick Kane je z golom in podajo prednjačil na tekmi Chicago Blackhawks in Nashville Predators, gosti iz vetrovnega mesta so zmagali s 3:2 ter ohranili vodilno mesto v zahodnem delu lige.

Dallas Stars so s 4:2 odpravili Colorado Avalanche, Tyler Seguin je za zmagovalce prispeval dva gola in podajo, Jamie Benn pa tri podaje, Calgary Flames so doma izgubili proti Anaheim Ducks z 1:3, Arizona Coyotes pa proti New York Rangers s 3:6. Matt Puempel je za Newyorčane prispeval kar tri zadetke.

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 3:1
Anže Kopitar 17:57 minute, 2 strela na gol za Kings

Buffalo Sabres - Boston Bruins 2:4
Washington Capitals - New Jersey Devils 1:2 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2:3 (podaljšek)
Florida Panthers - Montreal Canadiens 2:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 2:3 (podaljšek)
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 2:3
Minnesota Wild - New York Islanders 6:4
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 3:5
Dallas Stars - Colorado Avalanche 4:2
Calgary Flames - Anaheim Ducks 1:3
Arizona Coyotes - New York Rangers 3:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.