Šport
60 ogledov

Kopitar zdaj v družbi legende

Jarome Iginla Profimedias
Za Kralje iz Los Angelesa, ki se borijo za končnico, bo odslej igral tudi 34. strelec lige NHL vseh časov.

V lovu na končnico bo Kraljem v nadaljevanju sezone pomagal tudi veteran Jarome Iginla. Ta je v svoji 20-letni NHL karieri nosil drese ekip Boston Bruins, Pittsburgh Penguins, Calgary Flames in Colorado Avalanche, skupno pa je v svoji karieri zbral kar 1291 točk (619 golov in 672 podaj), kar ga uvršča na 34. mesto strelcev v zgodovini lige.

Med še aktivnimi igralci se 39-letnik nahaja na tretjem mestu, več točk sta zbrala le Joe Thornton (1381) in Jaromir Jagr (1903). Na tej lestvici je Anže Kopitar uvrščen na 25. mesto, v karieri je zbral 720 točk.

V tej sezoni je kanadski zvezdnik zbral 18 točk za osem golov in 10 asistenc. Iginla bo znova združil moči s trenerjem Kraljev Darrylom Sutterjem, ki je s takratnim kapetanom Calgaryja zaigral v finalu Stanleyjevega pokala leta 2004, ko so Flames sicer v sedmih tekmah izgubili proti moštvu Tampa Bay Lightning.

Kralji so se v zameno za Iginlo v korist Colorada odpovedali pravici do izbora na naboru leta 2018.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.