Šport
10 ogledov

Kopitar že pri dvestotici

Kopitar Williams Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je veselil že svojega 200. zadetka v ligi NHL.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je na predzadnji tekmi rednega dela severnoameriške lige NHL prispeval zadetek za zmago Los Angelesa v Edmontonu s 3:0. Kopitar je gol dosegel že po 27 sekundah za 1:0, nato pa je v deseti minuti še podal za gol Mariána Gáboríka. Ta je v drugi tretjini postavil tudi končni izid.

"Želeli smo si dober začetek tekme in zadetek v prvi minuti seveda zelo pomaga. Po tem smo močno pritiskali na tekmeca in precej dobro igrali v napadalni tretjini. Tekmo smo brez večjega stresa uspešno pripeljali do konca, in konec koncev je to tisto, kar si vsak želi. V prihodnjem tednu je naša naloga, da igro še izboljšamo in pripravljeni začnemo končnico," je po tekmi povedal Kopitar, ki je na 81 tekmah zbral 27 golov in 41 podaj za Los Angeles. Ta se bo v prvem krogu končnice pomeril s San Josejem.

New York Rangers so z 2:1 premagali najslabšo ekipo lige Buffalo, po porazu Philadelphie pa so si Newyorčani zagotovili drugo mesto v metropolitanski skupini in prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice, v kateri se bodo najverjetneje pomerili s Philadelphio ali Columbusom.

Hudiči še dvanajstič izgubili 'penale'

Dvoboj odpisanih Caroline in Washingtona je dobil slednji s 5:2, tretje najslabše moštvo vzhodne konference New York Islanders je v Montrealu, pri tretji najboljši ekipi vzhoda, zmagalo z 2:0. Canadiensi bodo morali za prednost domačega terena v končnici zmagati na zadnji, nedeljski tekmi doma proti New York Rangers in upati, da Tampa Bay izgubi vsaj enega od dvobojev proti Columbusu in Washingtonu.

Ottawa je po kazenskih strelih z 2:1 premagala New Jersey, obe ekipi pa nimata možnosti za "playoff". Tampa Bay je s 4:2 premagala Philadelphio in tako dosegla pomembni točki v boju za prednost domačega ledu v končnici. Obračun Floride in Toronta, ki bosta po rednem delu končala tekmovanje za to sezono, je dobila prva s 4:2. Nick Bjugstad je dosegel dva zadetka in podajo.

Hud spodrsljaj so si privoščili Kojoti iz Phoenixa, ki so v Nashvillu izgubili z 0:2 in tako na devetem mestu zahoda še vedno, dve tekmi pred koncem rednega dela, za dve točki zaostajajo za Dallasom. V nasprotju z njimi sta v končnici že Minnesota in St. Louis; prva je medsebojni obračun dobila s 4:2.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Buffalo Sabres 2:1
Carolina Hurricanes : Washington Capitals 2:5
Montreal Canadiens : New York Islanders 0:2
Ottawa Senators : New Jersey Devils 2:1*
Tampa Bay Lightning : Philadelphia Flyers 4:2
Florida Panthers : Toronto Maple Leafs 4:2
Nashville Predators : Phoenix Coyotes 2:0
Minnesota Wild : St. Louis Blues 4:2
Winnipeg Jets : Boston Bruins 2:1*
Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 0:3
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 2:4

* – zmaga po izvajanju kazenskih srelov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.