Šport
1 ogledov

Kopitar znova udaril

Anže Kopitar je na gostovanju na Floridi Kingsom prinesel novo zmago, sam pa v s Žurnal24 main
Hokejisti LA Kings so se po katastrofi in porazu 7:0 proti Atlanti pobrali in na gostovanju pri Tamba Bay zmagali po izvajanju kazenskih strelov z 2:1. Mož odločitve je bil Anže Kopitar.

Najbolj koristni igralec lige NHL Anže Kopitar je k zmagi na gostovanju proti moštvu Tampa Bay vknjižil že 31. točko, ko je v zadnji tretjini, prvi dve sta se končali brez zadetkov, podal Drewu Doughtyju za vodstvo 1:0.

Gostitelji so v nadaljevanju izenačili, 1:1 pa je bil izid tako po koncu rednega dela srečanja, kot podaljšku. Hrušičan je spet zablestel pri izvajanju kazenskih strelov. Kopi je proti vratarju Tampe Anteru Niittymakiju zadrsal prvi in ga po preigravanju ugnal s strelom z bližine. To je bil hkrati prvi in zadnji zadetek pri izvajanju kazenskih strelov. Kopitar, ki je vknjižil že svojo 17. podajo v sezoni in je peti podajalec lige, pred drugim najbolj učinkovitim Slovakom Marianom Gaborikom (25 točk) pa ima šest točk prednosti, je bil po tekmi zelo zadovoljen: "Po visokem porazu smo grizli in se še bolj borili. Dobili smo veliko dvobojev, plošček za nas ni bil nikoli izgubljen. Igrali smo en za drugega."

NHL
Ottawa Senators : NY Rangers 1:2 **
Florida Panthers : NY Islanders 5:4 **
Toronto Maple Leafs : Calgary Flames 2:5
New Jersey Devils
: Washington Capitals 5:2
Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 2:3
Detroit Red Wings
: Anaheim Ducks 7:4
Tampa Bay Lightning : Los Angeles Kings 1:2 **
Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 6:5 *
St. Louis Blues : San Jose Sharks 1:3
Nashville Predators
: Montreal Canadiens 2:0
Phoenix Coyotes
: Dallas Stars 3:2
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 2:8
* - podaljšek
** kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.