Šport
37 ogledov

Kopitar znova zatresel mrežo

Anže Kopitar in Jordan Nolan Profimedias
Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je v domači dvorani premagalo Florida Panthers s 4:1. Med strelce za kralje se je vpisal tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je zadel za 3:1.

Z zadetkom Nicka Bjugstada v zaključku prve tretjine so na dvoboju sicer povedli panterji, a so nato Jeff Carter, Drew Doughty, Milan Lucic in Anže Kopitar poskrbeli za novo zmago kalifornijskega moštva.

Tekmo v Staples Centru si je ogledalo 18.230 gledalcev, ki so imeli kaj videti. Čeprav so z golom Bjugstada slabe pol minute pred koncem prve tretjine prvi v vodstvo prišli gostje s Floride, so nato Kralji v drugi tretji stvari postavili na svoje mesto. V razmaku štirih minut je na semaforju pisalo že 3:1, nalet domačih pa je z golom v 49. minuti zapečatil še Lucic, ki je dobro izkoristil podajo Carterja.

Dobro je tekmo odigral tudi Kopitar, ki je v 38. minuti po gneči in neposrečenem prvem poizkusu od blizu v drugo plošček le potisnil za hrbet Roberta Luonga in tako dosegel še peti zadetek v sezoni. S tem je Hrušičan dosegel že 223. gol v ligi NHL in na večni lestvici kraljev skočil na sedmo mesto, potem ko je prehitel Charlieja Simmerja, ki je dosegel 222 zadetkov.

"Če bi imeli odgovore, kako doseči gole v tej ligi, bi jih danes dosegli še več. Večino golov dosežejo bodisi posebne ekipe, bodisi odlični posamezniki, ali pa so ti produkt zmedene igre okrog samega gola. Nocoj smo zadeli po vseh teh scenarijih," je po tekmi povedal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tekma v Carolini se je končala po podaljšku, Hurricanes so s 3:2 le strli odpor Ottawa Senators. Dvoboj med Washington Capitals in Toronto Maple Leafs so odločili kazenski streli, s 3:2 pa so bili boljši domačini. S 3:2 se je končala tudi tekma v Buffalu, Sabres so v rednem delu premagali Vancouver Canucks. Montreal Canadiens so v velikem derbiju s 4:2 ugnali Boston Bruins, Nashville Predators pa so St. Louis Blues morali priznati visok poraz z 0:4.

Arizona Coyotes so proti New York Rangers klonili z 1:4, San Jose Sharks proti Anaheim Ducks z 0:1, Winnipeg Jets pa proti Philadelphia Flyers z 0:3. Minnesota Wild so bili od Tampa Bay Lightning boljši z 1:0, Calgary Flames pa od Pittsburgh Penguins s 5:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.