Šport
44 ogledov

Kopitar zvezda večera, dobra noč za Kanado

Ceci Kopitar Ottawa Senators Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Anže Kopitar je z dvema goloma zablestel na gostovanju Los Angeles Kings pri Ottawi Senators (5:2). Kralji, ki so zabili dva gola v prvih petih minutah, so slavili že šestič zapored.

Los Angeles Kings so po izjemni uvodni tretjini na koncu Ottawi Senators zabili petardo. Že po dobrih štirih minutah je bilo na semaforju 2:0, šokirani navijači Senatorjev pa so na prigrizek pred drugo tretjino odšli še bolj razočarani, ko je na 3:0 po akciji Slave Vojnova in Dwighta Kinga povišal Anže Kopitar.

Za Kralje sta poleg Kinga zadela tudi Jeff Carter in Jarrett Stoll. To je bila 22. zmaga kalifornijske ekipe po rednem delu v sezoni, novinec Martin Jones pa je s 37 obrambami znova prikazal zelo solidno predstavo in slavil že petič zapored.

Domači so vsaj malce prebudili občinstvo z dvema goloma Joeja Corva in Erika Karlssona, ki je Kanadčane v zadnji tretjini vrnil v igro, a sta Stoll in nato še Kopitar z drugim golom večera ob igri z enim več končala vse njihove upe po preobratu. To je bil Hrušičanov enajsti zadetek sezone.

Vratar Craig Anderson je po prejetih dveh golih iz štirih strelov v prvi tretjini zapustil vrata, kjer ga je do konca nadomeščal Robin Lehner. To je bila že šesta zaporedna zmaga za LA, ki je v tem času zabil kar 21 golov in jih prejel le sedem. 

Sedmica Toronta in šestica Vancouvra

Odvzemši večerna poraza Ottawe in Winnipega, je bila ta noč precej uspešna za moštva iz Kanade. Na domačih tekmah sta na težkih zmagah po zaslugi izjemnega napada do zmag prišla Toronto in Vancouver, Montreal pa je slavil v New Yorku. Edini zadetek na tekmi proti Islanders so gledalci videli šele v podaljšku, ko je bil uspešen Max Pacioretty.

Povsem drugače je bilo v Torotonu, kjer so Maple Leafs goste iz Chicaga odpravili s kar 7:3. Čeprav je za vodilno moštvo lige kar dvakrat zadel Patrick Kane, so ga zasenčili domači igralci. Mason Raymond je pispeval kar štiri asistence za kandasko moštvo, Joffrey Lupul po dva zadetka in asistenci, Petter Holland pa dva zadetka in eno asistenco.

Podobno lekcijo je v Vancouvru doživelo drugo moštvo vzhoda Boston Bruins, ki so jim domači napolnili mrežo ob zmagi s 6:2. Prva iena tekme so bili vratar Cauncos Roberto Luongo, ki je zbral kar 39 obramb ter Mike Santorelli in Brad Richardson, ki sta vknjižila po dve podaji. Pri gostih je najbolje odigral Reilly Smith, ki je dosegel oba zadetka svojega moštva.

Liga NHL, rezultati:

Ottawa Senators : Los Angeles Kings 2:5 (0:3, 1:0, 1:2) 
Corvo (34), Karlsson (45); King (1), Carter (5), Kopitar (13, 57), Stoll (54)

Buffalo Sabres : Calgary Flames 1:2
Winnipeg Jets : Dallas Stars 3:5
Toronto Maple Leafs
: Chicago Blackhawks 7:3
Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins 1:4
New Jersey Devils : Tampa Bay Lightning 3:0
New York Islanders : Montreal Canadiens 0:1*
Columbus Blue Jackets : St Luis Blues 4:3*
Nashville Predators : San Jose Sharks 3:2
Phoenix Coyotes : Carolina Hurricane 1:3
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 1:2**
Vancouver Canucs : Boston Bruins 6:2

* - zmaga po podaljšku
** - zmaga po izvajanju kazenskih strelov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.