Šport
9 ogledov

Kopitarja bomo gledali v Stožicah, a ...

Bo Kopitar zaigral, če se Kingsom izmuzne uvrstitev v končnico? (Foto: Saša Desp Žurnal24 main
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar bo za Slovenijo nastopil na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani, a le če se z Los Angeles Kings ne bo uvrstil v končnico lige NHL.

Slovenski igralec v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL Anže Kopitar si želi, da bi letos aprila igral v končnici s svojo ekipo Los Angeles Kings, če se to ne bo zgodilo, pa bo zanesljivo zaigral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu divizije I, ko si bo Slovenija poskušala zagotoviti vrnitev v skupino A.

"To se ne bo vedelo do zadnjega trenutka. S Kingsi imamo zadnjo tekmo rednega dela sezone 7. aprila. Če bo končnica, potem ne bo časa za svetovno prvenstvo. Če ne, pa bomo videli. Moje misli so usmerjene v Kingse in mislim na naslednjo tekmo," je v soboto po porazu proti newyorškim otočanom na Long Islandu povedal Kopitar, ki pa se je danes zjutraj veselil nove zmage v Dallasu.

Moštvo Los Angeles Kings je podobno kot v celi seriji zadnjih gostovanj tudi v soboto v New Yorku celotno tekmo napadalo in bilo boljši nasprotnik, vendar pa tega ni potrdilo z zadetki in ekipa Islanders je slavila po podaljšku z 2:1. "Zadnje čase imamo probleme z dajanjem golov. Treba bo malce koncentracije usmeriti v to in dajati več golov, ker z enim golom je težko zmagovati na tekmah," je dejal Kopitar, kar se je potem zgodilo že naslednji dan v nedeljo, ko so Kralji v Dallasu premagali zvezde s 4:2, pri čemer je Kopitar prispeval dve podaji.

Kralji so trenutno na lestvici zahodne konference NHL na sedmem mestu, kar jim še prinaša končnico. "Mislim, da smo znotraj osmega mesta. Treba bo igrati. Dobili smo točko. Ni dosti, je pa le nekaj in treba bo začeti nabirati 'pike'," je dejal Kopitar, ki je v letošnji sezoni doslej dosegel 17 zadetkov in imel 33 podaj, kar ga po točkah uvršča na 24. mesto med vsemi igralci v ligi.

S svojo igro doslej sicer ni povsem zadovoljen. "Zadnjih nekaj tednov je malce boljše, kot je bilo. Vendar še vedno ni tako dobro, da ne bi bilo lahko še boljše. Treba se bo skoncentrirati, pripraviti za naprej in igrati po najboljših močeh," pravi Kopitar, ki ima pogodbo s Kralji podaljšano še za štiri leta.

Kot kaže, se bodo Kralji letos uvrstili v končnico in Slovenija se bo morala na domačem hokejskem svetovnem prvenstvu prve divizije v Ljubljani poskušati prebiti med najboljše na svetu brez Kopitarja. "Vzdušje na prvenstvu bo brez dvoma dobro – kot vedno doslej. Mislim, da ima reprezentanca zelo dobre možnosti, da se uvrsti v skupino A. Če bodo fantje pokazali takšno igro kot lani na svetovnem prvenstvu, potem ne bi smelo biti nobenega problema," je dejal Gorenjec.

Na vprašanje, ali kaj pogreša Slovenijo, je odgovoril, da to pogreša vsak. "Imam srečo, da so starši in punca z mano. Pa brat je v Iowi in kdaj pa kdaj pride v Los Angeles. Ker smo vsi skupaj, mogoče ni tako težko, ampak prijatelji so še zmeraj vsi v Sloveniji in jih je lepo videti poleti, ko se vrnem," je povedal.

Kopitar je lani s prijatelji organiziral dobrodelni turnir v golfu na Bledu, kar namerava letos ponoviti. "Turnir je načrtovan za 30. junija in upam, da se bo to sedaj dogajalo vsako leto, ker je to enostavno dobra stvar. Mene zelo veseli delati take stvari," pravi Kopitar, ki tudi sicer spremlja dogajanje v slovenskem hokeju, tudi zadnje dogodke v Podmežakli.

Hokejski klub Acroni Jesenice je imel letos težave s poravnavanjem dolgov do igralcev, zaradi česar je nekaj časa grozil celo izpad iz lige EBEL. "To ni nič novega. Ne vem, koliko let že, a kar se jaz spomnim, so bili problemi. Vendar nisem vpleten v to in tudi ne poznam podrobnosti. Upam, da se bodo zadeve uredile. Za Jesenice vsi vemo, da so hokejsko mesto. Ne vem, kaj bo na Jesenicah, če ne bo hokeja in res upam, da se bo vse uredilo," je povedal Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.