Šport
15 ogledov

Kopitarja in Kralje končno ustavili

Anže Kopitar je tokrat zgrešil kazenski strel, kar je nadoknadil Dustin Brown, k Žurnal24 main
Hokejisti Los Angeles Kings so po šestih zaporednih zmagah le doživeli poraz. Pred domačimi navijači je bil s 6:3 boljši San Jose. Anže Kopitar je enkrat uspešno podal.

Los Angeles Kings so sicer bolje začeli srečanje in v 17. minuti po zadetku prvega zadetka Scotta Parseja v sezoni tudi povedli. Podajo in 17. točko v sezoni je prispeval Anže Kopitar.

V nadaljevanju so gostitelji odgovorili silovito in prišli v drugi tretjini do vodstva s 3:1, ki ga niso več izpustili iz rok. Še bolj kot napadalci je bil za zmago zaslužen čuvaj mreže Antero Niittymaki, ki je obranil 32 strelov gostov, ki so sicer večkrat streljali na gol kot domači hokejisti.

Četrti poraz Kraljev v sezoni pomeni, da so le za točko zaostali od najboljšega starta v zgodovini kluba, ki sega v sezono 1974/75, ko so v prvih 16 tekmah zbrali 25 točk. Niz šestih zaporednih zmag je hkrati sedmi najdaljši v klubski zgodovini. Kljub neuspehu moštvo slovenskega zvezdnika ostaja na prvem mesto Zahodne konference in Pacifiške divizije.

NHL
:
San Jose Sharks : Los Angeles Kings 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Clowe 19, Mitchell 20, Nichol 31, Marleau 43, Heatley 48, Pavelski 57; Parse 17. (pod. Kopitar), Smyth 34, Stoll 48.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.