Šport
41 ogledov

Kopitarjev C Kraljem ne prinaša sreče

anže kopitar Profimedias
Hokejisti iz Los Angelesa so doživeli tretji poraz v severnoameriški ligi NHL.

Ekipa slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je po uvodnih porazih proti San Joseju in Philadelphii tokrat klonila v St. Paulu, Minnesota je slavila s 6:3.

Hrušičan je na ledeni ploskvi dvorane Xcel Energy Center preživel 22:42 minute, v tem obdobju pa je prispeval gol. Poleg njega je za kalifornijsko ekipo dvakrat zadel Tanner Pearson. V razpoloženi domači zasedbi so se med strelce vpisali Erik Haula, Jason Pominville, Mikko Koivu, Teemu Pulkkinen, Dwight King in Jared Spurgeon.

''Preprosto moramo biti boljši. To je vse. Trenutno ne igramo dovolj dobro. Treba se bo vrniti na delo in popraviti. Tako, da prejmemo od štiri do šest golov, preprosto ne bo šlo. Ni treba biti znanstvenik, da to ugotoviš. To bo potrebno zmanjšati, potem pa naprej,'' je dejal Kopitar, ki po prevzemu kapetanske vloge še čaka na prvo zmago svoje ekipe.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko jih čaka gostovanje v Dallasu. Teksaška ekipa je na uvodnih treh tekmah nove sezone dosegla dve zmagi in doživela poraz.

500. gol za Hosso, prvi zadetek Ovečkina

marian hossa | Avtor: Profimedias Profimedias
Na preostalih tekmah je največ pozornosti veljalo tekmi v Chicagu, kjer je Marian Hossa dosegel 500. gol v karieri. Proti Philadelphii je njegov Chicago zmagal s 7:4, slovaški veteran pa je postal 44. igralec v ligi NHL s takšnim okroglim številom zadetkov. Zmago domačih sta s po dvema zadetkoma potrdila še Artemi Panarin in Artjom Anisimov.

Tako kot Kopitar je tudi zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin dosegel prvi gol nove sezone, prispeval je zadetek za 3:0 proti Coloradu.

V Montrealu se je izkazal rezervni vratar Al Montoya, ki nadomešča bolnega Careya Prica; tokrat je na tekmi s Pittsburghom zaklenil vrata in ubranil vseh 36 poskusov tekmecev, njegova ekipa pa je zmagala s 4:0.

Liga NHL, izidi:

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 6:3
(Anže Kopitar 1 gol za Los Angeles)

Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 7:4
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 4:0
Ottawa Senators - Arizona Coyotes 7:4
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 4:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 2:1 (podaljšek)
Calgary Flames - Buffalo Sabres 4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 3:2
Nashville Predators - Dallas Stars 1:2
New Jersey Devils - Anaheim Ducks 2:1
New York Islanders - San Jose Sharks 2:3
Washington Capitals - Colorado Avalanche 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.