Šport
15 ogledov

Kopitarjeva četa ugnala še Norvežane

Kopitar je sanjsko debitiral na slovenski klopi. (Foto: SPS) Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kola turnirja serije Euro Challenge za pokal Acronija na Jesenicah premagala Norveško s 5:2 (2:0, 3:1, 0:1).

V prvi tekmi 2. kola je Avstrija premagala Madžarsko s 3:2 (2:0, 1:0, 0:2).

Začetek tekme je bil podoben kot na tekmi z Madžari. Potem ko so se Slovenci ubranili prve norveške številčne prednosti, so sami v prvi nevarni akciji povedli. V peti minuti je bil na klopi za izključene eden od Norvežanov, po natančni podaji Marcela Rodmana pa je Žiga Jeglič samo podstavil palico in premagal Rubena Smitha. Slovenija je imela pobudo tudi v nadaljevanju, Razingar je za las meril mimo vrat. Norveška je bila nevarna predvsem ob igri 5-4, ko je moral vratar Robert Kristan nekajkrat posredovati. Ob koncu uvodne tretjine so Slovenci spet pletli mrežo okrog vrat gostov s severa, najprej je bil blizu golu Marcel Rodman, Slovenija pa je vodstvo povišala po lepi akciji drugega napada – Mitja Šivic je podal Edu Terglavu, ta je podaljšal do Razingarja, slednji pa je ukanil vratarja in poslal plošček v mrežo iz neposredne bližine.

Druga tretjina je bila povsem v znamenju domače ekipe. Predvsem so bili Slovenci zelo učinkoviti ob igri z igralcem več. Prvič že v 21. minuti, ko so potrebovali le devet sekund, da so premoč spremenili v zadetek. Na nov gol je bilo treba počakati do 28. minute. A takrat so zadeli Norvežani, čeprav so domači hokejisti protestirali, češ da je strelec Lars Erik Spets igral z visoko palico. Ne glede na to pa je Slovenija nadaljevala všečno in učinkovito predstavo. Pika na i sta bili 32. in 33. minuta, ko je v manj kot 60 sekundah moral norveški vratar dvakrat po plošček v mrežo. Najprej spet po golu ob slovenski številčni prednosti in zadetku Davida Rodmana, drugič pa po akciji, ko so si Slovenci priborili plošček pred vrati tekmecev, prvi strel je Smith še odbil, a le do Anžeta Ropreta, ki ga je spravil za njegov hrbet. Norveška pa je v 35. minuti zapretila še z vratnico Erika Follestada.

Slovenija je brez težav zadržala visoko vodstvo in potrdila zmago proti močnemu tekmecu tudi po tretji tretjini. Zadnja tretjina je sicer pripadla Norveški, ki je edini gol dosegla ob številčni prednosti. A ob zbrani igri v obrambi in prizadevnosti vseh slovenskih akterjev na ledu Podmežakle severnjaki niso imeli možnosti za preobrat. Tudi ko so v zadnji minuti ob izključitvi Grega Kužnika iz vrat potegnili Smitha in ga zamenjali s šestim igralcem, je Slovenija znala ustaviti njihov nalet in ni dovolila približanja na manj kot tri zadetke.

Pokal Acroni, Jesenice, 2. kolo:

Slovenija : Norveška 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Jeglič (5), Razingar (17), Terglav (21), D. Rodman (32), Ropret (33); Spets (28), Hesbraten (48)

Avstrija : Madžarska 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.