Šport
2 ogledov

Kopitarjeva podaja za zmago

1/7
Žurnal24 main
Moštvo Los Angeles Kings se je v ligi NHL znova veselilo zmage. Tokrat je padla Philadelphia, Anže Kopitar pa je podal pri edinem zadetku. V galeriji pa si oglejte podobe s tekme Edmontona in Anaheima.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na ponedeljek v gosteh z 1:0 premagalo ekipo Philadelphia Flyers. Slovenski igralec Anže Kopitar je za zmagovalce vknjižil podajo, edini zadetek na tekmi pa je prispeval Drew Doughty. Detroit Red Wings so gostili moštvo Boston Bruins in zmagali s 4:2, Jan Muršak pa za zmagovalce zaradi poškodbe prsta ni igral.

V Philadelphii se je izkazal vratar Jonathan Quick, ki je pred svojimi vrati ustavil kar 40 strelov. Potem ko je v soboto presedel na klopi, kralji so s 4:1 ugnali Washington Capitals, je bil tokrat prvi mož med vratnicama Los Angelesa. Slednji so po skoraj 18 letih prvič premagali Philadelphio v rednem delu tekme. Edino resno grožnjo vratom Los Angelesa je v prvi tretjini predstavljal branilec letalcev Chris Pronger, ki pa je zadel le vratnico.

Rdeča krila so gostila kosmatince iz Buffala in zmagala s 4:2. Todd Bertuzzi je že na drugi tekmi zapored dosegel dva gola, skupaj s Pavlom Dacjukom sta z izenačujočimi zadetki svoji ekipi zagotovila priključek. Kris Draper je poskrbel za vodstvo v drugi tretjini, Bertuzzi pa je šest minut pred koncem zapečatil usodo gostiteljev. Vratar Detroita Jimmy Howard je ubranil 23 strelov, medtem ko Jan Muršak za zmagovalce zaradi poškodbe prsta na nogi ni igral. Za Boston sta gole dosegla novinca Tyler Seguin in Brad Marchand, Tim Thomas pa je ubranil 32 strelov.

Liga NHL:

Philadelphia Flyers : LA Kings 0:1
Doughty

Detroit : Boston 4:2
Bertuzzi 2, Datsyuk, Draper; Seguin, Marchand

Buffalo Sabres : NY Islanders 6:7*
Stafford 3, Hecht, Gerbe, Myers; Grabner 3, Tavares, Comeau, Jurcina, Wishart

NY Rangers : Pittsburgh Penguins 5:3
Callahan 2, Boyle, Prospal, Anisimov; Engelland, Johnson, Sterling

Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 1:2
Richards; Calvert; Nash

Atlanta Trashers : Carolina Hurricanes 2:3
Ladd 2; Tlusty, Corvo, Cole

Florida Panthers : San Jose Sharks 3:2
Santorelli, Higgins, Garrison; Huskins, Pavelski

Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 0:4
Ryan 2, Selanne, McMillan

*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.