Šport
94 ogledov

Kopitarjevi Kralji začeli zmagovito

Anže Kopitar Los Angeles Kings Kopitar se ni vpisal med strelce na tekmi proti Letalcem.
V noči na petek so svojo prvo tekmo v letošnjem rednem delu najmočnejše hokejske lige na svetu odigrali Los Angeles Kings.

Los Angeles Kings so svojo uvodno tekmo v novi sezoni severnoameriške hokejske lige NHL proti gostom Philadelphia Flyers dobili z 2:0. V razprodani domači dvorani Staples Center sta se med strelce vpisala Trevor Lewis in Tyler Toffoli, kapetan kraljev Anže Kopitar pa je v 23:35 minute na ledu zbral dva strela proti vratom tekmeca.

Še posebej se je izkazal vratar Jonathan Quick, ki je lanski uvod v sezono - Kralji so prav tako igrali proti Letalcem - končal že v prvi tretjini s poškodbo dimelj, zaradi katere je moral izpustiti kar 59 tekem. Tokrat je bilo povsem drugače. Quick je ubranil 35 strelov in prvič v karieri NHL na uvodni tekmi sezone ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

"Res je neverjeten! In on takšne predstave niza večer za večerom, mi pa smo temu priča tudi vsak dan na treningih. Skoraj se navadiš na to. Lepo je, da ga imamo spet v ekipi," je o vratarju dejal eden od strelcev večera, Lewis.

Še posebej se je Quick izkazal v zadnji tretjini, ko je zaustavil 17 strelov in pomagal novemu trenerju moštva Johnu Stevensu ob prvencu priti do zmage. Stevens, dolgoletni pomočnik Darryla Sutterja in nekdanji glavni trener Philadelphie, je priložnost na klopi kraljev dobil, potem ko se jim še drugič v treh letih ni uspelo uvrstiti v končnico prvenstva NHL.

Tudi Stevensa predstava Quicka ni pustila ravnodušnega: "Odličen je. V ključnih trenutkih mu uspejo ključne obrambe, poleg tega pa ima izjemen pregled nad igro in zna na ledu soigralcem deliti dobre napotke. Njegove bogate izkušnje so mu še v dodatno pomoč."

Tekma pa ni minila zgolj v prešernem vzdušju; pred začetkom so se v Staples Centru namreč z minuto molka poklonili žrtvam nedavnega streljanja na koncertu v Las Vegasu, v katerem je življenje izgubilo 58 ljudi, več kot 500 pa je bilo ranjenih. Med žrtvami je bila tudi 22-letna Cristina Duarte, ki je poleti nastopila službo pri LA Kings. Zato so imeli hokejisti na čeladah nalepke z njenimi inicialkami CD.

Ponižanje za prvake

Chicago Blackhawks Pittsburgh Penguins | Avtor: Profimedia Profimedia

Na preostalih tekmah so nov hladen tuš doživeli dvakratni prvaki lige NHL, Pittsburgh Penguins. Potem ko so na uvodu v sezono po podaljšku izgubili proti St. Louis Blues, so se tokrat nad njimi znesli prvaki NHL iz 2010, 2013 in 2015, Chicago Blackhawks, ki so v domači dvorani slavili kar z 10:1.

Povratnik v moštvo Chicaga Brandon Saad je zadel trikrat, Ryan Hartman je k zmagi prispeval gol in štiri podaje, Nick Schmaltz je dodal dva zadetka in podajo, Patrick Kane pa gol in tri podaje. Gostitelji so dosegli največ golov na eni tekmi vse od leta 1988.

"Zdelo se je, kot da ne gre za pravo, zaresno tekmo. Nedvomno pa je bila zelo zabavna," je po neverjetni zmagi dejal Kane.

PPG Paints Arena Pittsburgh NHL Šport Prvaki začeli z domačim porazom

Dve tekmi končani po kazenskih strelih

Dve tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Montreal Canadiens so v gosteh s 3:2 ugnali Buffalo Sabres, v gosteh pa so bili po kazenskih strelih uspešni tudi Washington Capitals, ki so s 5:4 ugnali Ottawa Senators.

Boston Bruins so doma s 4:3 premagali Nashville Predators, New York Rangers so v domači dvorani z 2:4 klonili proti Colorado Avalanche, do domače zmage pa so prišli Detroit Red Wings, ki so doma s 4:2 premagali ekipo Minnesota Wild. 4:2. V Kaliforniji so Anaheim Ducks prav tako razveselili domače navijače in s 5:4 premagali Arizona Coyotes.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers 2:0
Anže Kopitar: 2 strela na gol v 23:35 minute za LA.

Boston Bruins - Nashville Predators 4:3
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 2:3**
New York Rangers - Colorado Avalanche 2:4
Ottawa Senators - Washington Capitals 4:5**
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 4:2
Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 10:1
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 5:4

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.