Šport
13 ogledov

Kopitarjevi po lestvici navzdol

Kopitar Los Angeles Kings Žurnal24 main
Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu s 3:4 klonili proti aktualnim prvakom lige NHL Chicago Blackhawks. Anže Kopitar je prispeval podajo za izenačenje na 3:3.

Junak srečanja je bil kapetan Chicaga Jonathan Toews, ki se je po poškodbi vrnil na ledene plošče in dobrih pet minut pred koncem srečanja dosegel odločilni zadetek za zmago nad Los Angeles Kings s 4:3.

Hokejisti iz vetrovnega mesta so se z zmago izenačili s Kralji na lestvici, oboji imajo po 45 točk, a ima moštvo Anžeta Kopitarja dve tekmi manj in na Zahodu še drži 7. mesto, ki še vodi v končnico. Chicago je trenutno brez nje na 9. mestu. Slovenski zvezdnik je pri četrtem zaporednem porazu svojega moštva prispeval eno podajo. V 13. minuti zadnje tretjine je ob igralcu več na ledu podal za izenačenje na 3:3. Prav Hrušičan je imel 14 sekund ob koncu srečanja izvrstno priložnost, da bi Kraljem zagotovil vsaj točko, a je njegov četrti strel v okvir vrat Corey Crawford s svojo 26. obrambo na tekmi ukrotil.

"Chicagu smo povsem enakovredni. Bili smo blizu, vendar pa to ni dovolj. Dokazali smo, da lahko dominiramo proti vsakemu moštvu v ligi. Iz neznanega vzroka sem in tja zatajimo. Včasih se trudimo, a ne naredimo pravih stvari. To nas vedno znova in znova pokoplje," je po porazu dejal Kopitar. "Nujna in velika zmaga za nas," pa je bil po tekmi kratek trener Chicaga Joel Quenneville.

NHL
Los Angeles Kings : Chicago Blackhawks 3:4
Kopitar podaja, 4 streli na gol za Kings v 23 minutah

Carolina Hurricanes : Florida Panthers 3:4 (podaljšek)

Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 1:2

Calgary Flames : New York Islanders 2:5

San Jose Sharks : Vancouver Canucks 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.