Šport
18 ogledov

Kopitarjevo ime vgravirano na pokal za 57 let

L. A. Kings, stanleyev pokal Reševalni pas/Twitter
Imena ekipe L. A kings so vgravirana na Stanelyev pokal. Na njemu je tudi Ime našega Anžeta Kopitarja.

Los Angeles Kings in Anže Kopitar so v začetku junija končali svojo hokejsko pravljico z zmago v najmočnejši ligi na svetu in si priborili Stanleyev pokal. Včeraj so na podstavek pokala vgravirali tudi imena igralcev. 

Njihova imena bodo skupaj z Anžetovim na pokalu zapisana kar 57 let, nato pa bo obroč, na katerem bodo vgravirana imena članov Los Angeles Kings, prišel na vrsto za odstranitev. Na pokalu namreč ni prostora za vsa imena dosedanjih zmagovalcev, zato po določenem času najstarejši obroč s podstavka odstranijo in ga preselijo v muzej, spodaj pa dodajo novega za nove prvake.

Potoval od doma do doma

Igralci so se junija prešerno veselili zmage in naredili častni krog po ledu z 90 centimetrov visoko in 15 kilogramov težko lovoriko, pokal pa ji bil kasneje na ogled tudi v Sloveniji. S seboj ga je namreč prinesel naš Anže Kopitar. Tradicija narekuje, da vsak član moštva, ki je slavilo v tem tekmovanju, lahko za en dan počne s pokalom, kar hoče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.