Šport
19 ogledov

Kopitarju izbili zob, nato zadel

1/9
Žurnal24 main
Anže Kopitar in Jack Johnson sta zadela kazenskega strela in Kings so sezono odprli z zmago 2:1 nad Canucks. Hrušičan je dobil grd udarec s palico po obrazu. Izbili so mu zob. Poglejte v videu.

Justin Williams je dobre štiri minute pred koncem rednega dela prve tekme nove sezone lige NHL zadel za izenačenje na 1:1. V podaljšku so Los Angeles Kings igrali odlično, a je Roberto Luongo, vratar Vancouver Canucksov, zaustavil strele Anžeta Kopitarja, Drewa Doughtyja in Jareda Stolla ter izsilil streljanje kazenskih strelov. Luongo je imel že 31 obramb, ko ga je naš Kopitar le premagal. Kazenski strel je zadel še Jack Johnson in Kings so na prvi tekmi nove sezone dosegli prvo zmago. Kopitar je v drugi tretjini dobil grd udarec s palico po obrazu. Izbili so mu zob. Okrvavljen je moral za nekaj minut v slačilnico, a se je v zadnji tretjini vrnil na led. "Če ti zdravniki ne prepovedo priti nazaj, ni dvoma, da se boš vrnil," je po zmagi dejal Kopitar. "Izgubil sem zob. Na srečo umetnega." Dobil je kar 18 šivov.

Derbi pestrega tretjega večera nove sezone so s 7:2 dobili Washington Capitals. Aleks Ovečkin je za zmago nad New Jersey Devils zadel dvakrat. Rus je dokazal, da bo kot član ekipe, ki dosega največ golov, spet prvi kandidat za naziv MVP-ja. Martin Brodeur, rekorder po številu zmag brez prejeta zadetka, je bil po petih prejetih golih v drugi tretjini poslan na klop. Capitals so dan prej na svoji prvi tekmi v sezoni izgubili proti Atlanti Trashers. "Sinoči smo se osramotili, a takoj strnili vrste. V drugi tretjini smo res odigrali dobro," je po zmagi dejal Ovečkin. Za Devils je to drugi poraz v sezoni.

Liga NHL, tekme 9. 10.:

New York Islanders : Dallas Stars 4:5 (po kazenskih strelih)
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 1:2 (po kazenskih strelih)
Phoenix Coyotes : Boston Bruins 5:2
Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 3:2 (po podaljšku)
Buffalo Sabres : New York Rangers 3:6
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 5:1
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 2:3
Washington Capitals : New Jersey Devils 7:2
Tampa Bay Lightning : Atlanta Thrashers 5:3
St. Louis Blues : Philadelphia Flyers 2:1 (po podaljšku)
Nashville Predators : Anaheim Ducks 4:1
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.