Šport
39 ogledov

Kopitarju ne kaže najbolje

Anže Kopitar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Anže Petkovšek
Reprezentanca Evrope, katere kapetan je slovenski reprezentant Anže Kopitar, je zabeležila še drugi zaporedni poraz pred začetkom svetovnega pokala v Kanadi.

Hokejisti Evrope na čelu s kapetanom Slovencem Anžetom Kopitarjem in Severne Amerike, ekipe, ki jo sestavljajo mladi severnoameriški igralci, sta se pomerili na drugi od treh prijateljskih tekem pred začetkom svetovnega pokala. Tudi tokrat so bili boljši Severnoameričani, zmagali so s 7:4 (5:1, 0:2, 2:1).

Za Evropo je dva gola dosegel Slovak Marian Gaborik, enega pa Danec Frans Nielsen. Kopitar se ni vpisal ne med strelce, ne med podajalce.

Severnoameričani so že po prvi tretjini vodili s 5:1, v vratih Evrope je ime neoprepričljiv nemški vratar Thomas Greiss, Evropejci so se v zadnjem delu približali na 4:5, a bližje niso mogli. 

Prvo tekmo so Evropejci izgubili z 0:4.

Kopitar želel upočasniti Američane

Po dveh prijateljskih tekmah je izid 11:4 v korist ameriške izbrane vrste. Kopitar, kapetan evropske reprezentance, je dejal, da je želel odigrati ''dolgočasno tekmo'' in tako upočasniti ameriški napad.

Američani so si ključno prednost priigrali že v prvih deetih minutah, v katerih so dosegli kar tri zadetke. S štirimi goli v osmih poskusih so iz mreže pregnali Greissa. 

Evropejci so se v nadaljevanju tekme uspeli približati na gol razlike, a možnosti za preobrat niso imeli. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.