Šport
10 ogledov

Kopitarju slabo kaže za Kopitarja

Anže Kopitar je spet vroč. (Foto: Reuters)
1/11
Žurnal24 main
Po novi zmagi hokejistov Los Angeles Kings je Anže Kopitar, ki je pri zmagi nad Minnesoto s 4:2 prispeval nov gol in podajo, še korak dlje od svetovnega prvenstva v Bratislavi.

Los Angeles Kings so po treh zaporednih porazih v uvodu v leto 2011, ko so izgubili stik z najboljšimi osmimi moštvi na Zahodu, ki potujejo v končnico, zaigrali kot prerojeni.

V zadnjih 14 tekmah so padli le še štirikrat. Zadnja njihova žrtev je bila Minnesota, ki je v Staples Centru v Los Angelesu klonila s 4:2, pri čemer je Anže Kopitar prispeval gol in podajo. Moštvo iz Kalifornije je pred domačimi navijači igralo prvič po 26. januarju letos.

NE SPREGLEJTE: Danes bomo objavili intervju z Janom Muršakom, ki je z Detroitom pred kratkim podpisal dveletno pogodbo.

Hrušičan je najprej v drugi tretjini podal Waynu Simmondsu za vodstvo z 2:1, dobro minuto pred koncem srečanja pa poslal plošček čez celo igrišče v prazno mrežo za končnih 4:2. Gorenjec je dosegel že svoj 19. gol in 39. podajo v sezoni in je z 58 točkami daleč najboljši posameznik med Kralji, ki se še naprej dvigujejo na lestvici. Kings so s 34. zmago v sezoni skočili že na 5. mesto zahodne konference, kar pomeni, da bo slovenski selektor Matjaž Kopitar na SP elitnih hokejskih reprezentanc le stežka upal, da bo risom pomagal tudi v zadnjih dneh spet vroči Anže.

Detroit premagan
Detroit Jana Muršaka je pred domačimi navijači klonil proti Dallasu s 4:1. Slovenec je v dobrih sedmih minutah na vrata nasprotnika sprožil en strel.

Liga NHL:
Los Angeles Kings : Minnesota Wild 4:2
Kopitar
1 gol in 1 as.

Detroit Red Wings : Dallas Stars 1:4
Muršak
0 golov in 0 podaj v 7 minutah;

Philadelphia Flyers : New York Islanders 4:3

Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 4:5

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 0:3

Vancouver Canucks : St. Louis Blues 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.