Šport
39 ogledov

Kopitarju vloga dežurnega podajalca

anže kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v noči na petek po srednjeevropskem času gostovali v Glendalu pri Arizona Coyotes in slavili tesno zmago s 4:3.

Odločilni gol za šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah je dosegel Trevor Lewis, z dvema podajama pa je blestel tudi kapetan kraljev Anže Kopitar.

Lewis je zadel za 4:3, ko je bilo do konca tekme še 4:05 minute, kraljem pa je uspelo zadržati izid in po včerajšnjem porazu proti San Joseju priti do še šeste zmage v zadnjih sedmih nastopih. Jordan Nolan je k zmagi prispeval svoja prva dva gola to sezono, vratar Jeff Zatkoff pa je zbral 29 obramb.

"Ne morem vam povedati, kdaj sem nazadnje zadel. Sploh se ne želim tega spominjati. Raje gledam naprej," je po tekmi v smehu dejal Nolan, ki je zadel prvič po aprilu 2015 in to kar dvakrat. "Najbrž sem imel malo sreče. Imel sem nekaj lepih priložnosti in s pomočjo sreče se je plošček znašel v mreži. Dvakrat," je še dejal.

Zatkoff, ki je dobil priložnost od druge tretjine naprej, je bil eden od junakov večera. "Dobro smo jih nekako umirili v drugi tretjini in zadržali njihov nalet. To je bila neustrašna zmaga. Nismo igrali najbolje, a dve točki sta tu," je po zmagi dejal vratar, trener Darryl Sutter pa je dodal: "V igro sem ga poslal, ker sem hotel zmagati. Preprosto, mar ne?"

"Mislim, da je bil Zatkoff tisti, ki je prevesil tehtnico v našo korist. Pa tudi Kopitar se je izkazal, iz minute v minuto je bolje igral. Res je dominiral, Zatkoff pa je ubranil nekaj pomembnih strelov," je svoje varovance še pohvalil Sutter.

Za kojote je v uvodni tretjini dvakrat zadel Martin Hanzal, obakrat pa je bil podajalec Michael Stone. Vratar Mike Smith je zbral 29 obramb, vendar je dvakrat klonil v zadnjih sedmih minutah tekme.

Kralje naslednja tekma čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri vodilni ekipi vzhodne konference, Montreal Canadiens.

Liga NHL, izidi:

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 3:4
Anže Kopitar: 2 podaji, 2 strela na gol v 23:44 minute za LA

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2:1 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - New York Rangers 4:3
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 6:2
Washington Capitals - New York Islanders 0:3
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 2:3 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Florida Panthers 1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 5:4
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 3:6
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 4:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 2:3
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1:3

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.