Šport
19 ogledov

Koprčani boljši od Gorenja

David Špiler je bil z devetimi zadetki najboljši strelec Cimosa. (Foto: Gregor K Gregor Katič
V derbiju 4. kola MIK 1. lige je Cimos pred domačimi gledalci z 32:30 odpravil Gorenje. Rokometaši Celja PL so zanesljivo premagali Jeruzalem. Slovan in Trimo sta se razšla brez zmagovalca.

Rokometaši Gorenja niso bili uspešni v gostovanju na Obali in se domov vračajo s porazom. V izjemno izenačenem obračunu so bili uspešnejši Koprčani, ki so majhno razliko ob polčasu uspeli ohraniti tudi na koncu tekme. Cimos tako ostaja v igri za naslov, do vodilnega moštva Celje Pivovarna Laško ga loči sedem točk, Velenjčane pa devet. Na tekmi se je izkazal Darko Stanić s 13 obrambami, ki je prav v drugem polčasu, ko so že Velenjčani ujeli priključek in za kratek čas povedli, z nekaj odločilnimi obrambami obdržal rezultat in točki.

V četrtem kolu končnice so se rokometaši Celja PL v domači dvorani pomerili z Jeruzalemom. V 17. minuti so pivovarji prvič povedli s štirimi zadetki razlike, potem ko je zadel Renato Vugrinec, a so nato naredili dve napaki, ki so ju Ormožani kaznovali in se približali. Toda domači so spet pobegnili in prednost povišali na sedem golov, ob polčasu pa je bilo še + 5.

Sredi drugega polčasa, ko so imeli gostje na klopi za kaznovane dva igralca, so Celjani spet povedli za sedem. Ko sta bili ekipi popolni, je Alem Toskić prvič prednost dvignil na osem zadetkov, a je bil takoj zatem izključen Aleš Pajovič, po pol minute igre pa še Predrag Dačevič, tako da so imeli gostje veliko priložnost, da se znova približajo.

A je niso izkoristili, enako je bilo ob izključitvi Mihe Gorenška deset minut pred koncem. Pivovarji so v zadnjih dveh minutah dosegli še štiri zadetke in potrdili zanesljivo zmago.

Lanskoletno presenečenje končnice za prvaka, ljubljanski Slovan, letos še zdaleč ni dosegel forme iz pretekle sezone. Na četrti tekmi zaključnega dela MIK 1. lige so se pred domačimi gledalci sestali z rokometaši trebanjskega Trima, tekma pa se je končala brez zmagovalca, z rezultatom 33:33. Slovan ostaja tako tudi po štirih srečanjih brez zmage.

Ta konec tedna bo največ pozornosti zagotovo deležen obračun med Koprom in velenjskim Gorenjem, ki se lahko izkaže za odločilnega v boju za drugo mesto. Srečanje v dvorani Bonifika bo na sporedu v nedeljo ob 18.30.

Lestvica:
1. Celje PL 44
2. Cimos Koper 37
3. Gorenje 35 (-1)
4. Trimo 25 (-1)
5. Slovan 24
6. J. Ormož 19

MIK 1. liga, 4. kolo, skupina za prvaka:

Slovan : Trimo Trebnje 33:33 (15:17)
Božič 8, Božovič in Koloper 5; Musa 9, Se. Skube 7

Celje Pivovarna Laško : RK Jeruzalem Ormož 38:26 (18:13)
Toskić 10, Kokšarov 7, Pajovič in Koljanin 5; B. Čudič in Hud 5

Cimos Koper : Gorenje Velenje 32:30 (16:15)
Špiler 9, Elezovič 5, Laluška 4; Čupić 11, Rnić 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.