Šport
16 ogledov

Koprčani na pragu osmine finala

Luka Dobelšek
1/23
Saša Despot
Slovenski prvaki, rokometaši Cimosa, so v 6. kolu Lige prvakov v dvorani Bonifika s 30:23 odpravili ruski Sankt Peterburg in se praktično že uvrstili v osmino finala.

Rokometaši koprskega Cimosa so v šestem kolu Lige prvakov (skupina C) v soboto na domačem igrišču premagali ruski Sankt Peterburg s 30:23 (13:10). Cimos bo v naslednjem kolu gostoval pri poljski Wisli Plock, tekma pa bo v soboto, 3. decembra.

Rokometaši koprskega Cimosa Kopra so dosegli četrto zmago v najbolj kakovostnem tekmovanju na stari celini in so na pragu uvrstitve v osmino finala. Izbranci Fredija Radojkoviča so doslej dvakrat premagali Sankt Peterburg ter po enkrat romunsko Constanto in poljsko Wislo Plock, izgubili pa z makedonskim Metalurgom iz Skopja in nemškim HSV.

Slovenska zasedba bo konec prihodnjega tedna bodo gostovala pri poljskemu prvaku iz Plocka, po trimesečnem premoru zaradi evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta v Srbiji pa bo nato svoje nastope v Ligi prvakov nadaljevala 11. februarja, ko v dvorano Bonifika prihaja makedonski prvak. Na zadnjih dveh tekmah bo najprej gostovala pri nemškemu prvaku, nato pa na domačem parketu gostila Constanto.

Koprčani so začeli zelo zaspano, kar so gosti s pridom izkoristili in po šestih minutah povedli s 3:0. Slovenski prvaki so se po dokaj visokem zaostanku vendarle prebudili, Dean Bombač je po petih minutah in 45 sekundah prvi "preluknjal" mrežo gostujočega vratarja Genadija Komoka, nato pa po nekoliko odločni igri brez šarma v 12. minuti prvič izenačili na 4:4. Koprčani so dve minuti kasneje imeli dva igralca več na igrišču, a tega niso izkoristili, Rusi so jim v 18. minuti znova ušli na +2 (5:7).

V nadaljevanju je domači strateg Radojkovič osvežil ekipo z "rezervisti", kar je bil zadetek v polno. V 21. minuti je Milorad Krivokapić po uspešnem izvajanju sedemmetrovke soigralce popeljal do prvega vodstva z 8:7, končnica prvega polčasa pa je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so si navkljub številnim napakam najvišjo prednost priigrali v 27. minuti, ko je bilo 12:8. Ob tem so gosti iz Sankt Peterburga v 23. minuti ostali brez svojega najbolj razpoloženega moža Alekseja Šindina, ki je zaradi grobega prekrška - pokosil je Sebastiana Skubeta - prejel rdeč karton.

Slovenski prvaki so odločno začeli drugi polčas in povsem onemogočili ruske podprvake. V 42. minuti so povedli z devetimi goli (20:11), blestel pa je Tine Poklar, ki je zabil štiri zadetke. Gosti se po tako visokem zaostanku niso več sestavili, bolj ali manj so čakali na konec dvoboja, kar je ustrezalo tudi gostiteljem. Najbolj obremenjeni domači rokometaši so se lahko malce odpočili in hranili moči za veliko bolj naporne in pomembne dvoboje v prvem delu sezone.

Liga prvakov, 6. kolo, skupina C:

Cimos Koper : St. Peterburg 30:22 (13:10)
Krivokapić 9, Dobelšek in Poklar 5; Poljakov 7, Šindin 4

Constanta : Metalurg 20:19

Hamburg - Wisla Plock

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.