Šport
27 ogledov

Koprčani v Romunijo

rokomet_brumen_arsen_peric Žurnal24 main
Koprski Cimos se bo kot edini preostali slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih v polfinalu pokala challenge pomeril proti romunski ekipi Stiinta Bacau.

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so izžrebali pare v treh moških evropskih rokometnih pokalih, koprski Cimos, edini slovenski predstavnik na torkovem žrebu, pa se bo v polfinalu pokala challenge pomeril z romunsko ekipo Stiinta Bacau. Prva tekma bo 23. in 24. aprila v Kopru, povratna pa 30. aprila ali 1. maja v Bacau. Drug polfinalni par pokala challenge je Partizan Beograd - Benfica Lizbona.

"V tem trenutku me najbolj skrbi logistika. Bacau leži na meji z Moldavijo, tako da bomo znova porabili veliko energije, da pridemo do tega romunskega mesta," je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "Če sem iskren, našega polfinalnega tekmeca ne poznam, o njem se bom podrobno seznanil v naslednjih dneh, bržkone pa je najbolj ugoden in slabši od srbskega Partizana ali portugalske Benfice. Kot sem že dejal, v tem trenutku me najbolj skrbi logistika poti do Romunije in naporen spored tekmovanja na domačem prizorišču, kjer si tekme sledijo izjemno hitro in je praktično pomembna vsaka ura."

Koprska zasedba je v tretjem kolu izločila bolgarski Spartak iz Varne, v osmini finala švedsko Eskilstuno, v četrtfinalu pa poljski Azoty Pulawy. Romunska zasedba se je v polfinale prebila po zmagah nad belgijsko Initio, črnogorskim Rudarjem iz Pljevlje in norveškim Arendalom.

Polfinalna para pokala EHF sta Lemgo - Grosswallstadt in Göppingen - Logrono, pokala pokalnih zmagovalcev pa San Antonio Pamplona - Tremblay in Gummersbach - Vardar Skopje. Prve polfinalne tekme v pokalu pokalnih zmagovalcev in pokalu EHF bodo 23. in 24. aprila, povratne pa 30. aprila ali 1. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.