Šport
6 ogledov

Koprčani zanesljivo v polfinale

Koprčani bodo bržkone ostali edini slovenski predstavniki v evropskih pokalih. ( Žurnal24 main
Koprski Cimos je na povratni tekmi pokala Challenge v četrtfinalu v gosteh proti poljski ekipi Azoty Pulawy zanesljivo zadržal prednost s prve tekme in se uvrstil v polfinale.

Koprčani so se zanesljivo uvrstili v polfinale evropskega pokala challenge. Po prepričljivi zmagi na prvi domači tekmi so v sobotni povratni z rutinsko predstavo na Poljskem iztržili neodločen izid. Polfinalnega tekmeca bodo dobili v torek, 5. aprila, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

V prvem polčasu so bolje začeli gostitelji, ki so povedli s 7:3. Po minuti odmora, ki jo je zahteval koprski trener Fredi Radojkovič, so se rumeno-modri zbrali, in kmalu nadoknadili zaostanek, po izenačeni igri pa na odmor odšli z golom zaostanka (14:15).

V drugem polčasu so Koprčani odlično zaigrali in v uvodnih 13 minutah gostiteljem dopustili, da so dosegli zgolj zadetek. Koprčani so si priigrali štiri gole prednosti, nato pa so se nekoliko uspavali, zaigrali manj preudarno, popustila jim je tudi zbranost, kar so Poljaki izkoristili in dosegli neodločen izid. S končnim razpletom sta bili zadovoljni obe strani: Poljaki pred domačimi gledalci niso izgubili, Koprčani pa so se uvrstili v polfinale. V koprski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen krožni napadalec Bojan Skoko s petimi goli, izkazal pa se je vratar Jure Vran z 18 obrambami.

Pričakovan izpad Maribora
Rokometaši mariborskega Branika so v sobotni povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v Pamploni izgubili s špansko zasedbo Amaya Sport San Antonio s 27:35 (14:16) in izpadli iz tega tekmovanja. Mariborsko moštvo je na prvi domači tekmi klonilo z 28:34 (13:17).

Pokal challenge, četrtfinale, povratna tekma:

Azoty Pulawy : Cimos Koper 25:25 (14:15)
Sieczka 6, Zinčuk 5; Skoko 5, Krivokapić 4, Elezović, Bombač in Mlakar 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.