Šport
7 ogledov

Korak stran od zmage

Odbojkarji ACH so proti aktualnim prvakom prikazali izjemno igro. Žurnal24 main
Na prvi tekmi osmine finala odbojkarske Lige prvakov so bili odbojkarji Zenita iz Kazana pričakovano boljši od ACH Volleya, ki so zmago zgrešili za malo.
 

Liga prvakov, osmina finala, 1. tekma

ACH Volley : Zenit 2:3

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volley so na prvi tekmi osmine finala ob izjemnem vzdušju v dvorani Tivoli, ki ga je pričaralo 4.400 gledalcev, z 2:3 v nizih klonili proti branilcem evropskega naslova, ruskemu moštvu Zenit iz Kazana. Blejci so prikazali izjemno borbeno igro, vendar so bili za las prekratki.

 

Preberite še

Legionar: Angel Perez

Še zlasti izenačena sta bila prva niza. Prvega so s 30:28, tudi ob dveh sumljivih sodniških odločitvah, dobili gostje, drugega pa s 33:31 gostitelji. V tretjem nizu so Blejci povsem zagospodarili na parketu, hitro prevzeli pobudo in ga tudi zanesljivo pripeljali do konca. Nato je v četrtem sledil nov preobrat. Rusi so v njem razbili Blejce, ki so osvojili le 13 točk, z odlično igro pa so s 7:2 povedli tudi v odločilnem nizu. Blejci so se gostom še uspeli približati na točko zaostanka (7:8), a to je bilo na žalost tudi vse. V ključnih trenutkih se je razigral ruski blok, Zenit pa je niz dobil s 15:10. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Kazanu z začetkom ob 18. uri po slovenskem času.

Izjave po tekmi :
Sebastijan Škorc, ACH Volley: "Bili smo zelu blizu uspeha. To je odbojka, ena žoga lahko odloči. To se je tudi zgodilo. Tukaj še zlasti mislim na tisti napaki sodnikov. Prve tri nize smo odigrali zelo dobro, potem pa je prišel velik padec v naši igri. Verjamem, da lahko v Rusiji presenetimo. Tu smo bili blizu, zakaj ne bi bili tudi tam."

Mitja Gasparini, ACH Volley: "Pokazali smo, da se lahko kosamo tudi s takšnimi ekipami, kakršna je Zenit. Prikazali smo dobro igro. Razočaran sem nad porazom, ampak manj, kot če bi nas povsem nadigrali. V četrtem nizu so nas uničili njihovi servisi in nismo se več uspeli vrniti v igro."

Lloy Ball, Zenit Kazan: "To je bila zelo težka tekma. Upam le, da bomo zmagali tudi na drugi tekmi. Danes nam je zmago prinesel Clayton Stanley, ki je odlično serviral v četrtem nizu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.