Šport
7 ogledov

Koražija: S Cozmo sem hodil na kavo

Pred veszpremsko dvorano so se zbrali številni navijači in za pokojnika prinesli Žurnal24 main
Po pretresljivem umoru rokometaša Mariana Cozme in prespani noči smo poklicali slovenskega reprezentanta na delu v Veszpremu Davida Koražijo, ki je pojasnil trenutno dogajanje.
 

Preberite še:

Veszprem ne more verjeti.
Policija že prijela morilca.

Madžarska in tudi širša javnost si še vedno nista opomogli od šoka, ki ga je z umorom rokometaša Veszprema prinesla noč na nedeljo. Še enkrat smo poklicali Davida Koražijo , slovenskega reprezentanta in soigralca pokojnega, ki je bil prav tako na zabavi, a jo je zapustil pet minut pred usodnim dogodkom. Razumljivo je, da mu ni bilo do dolgega pogovora: "Še vedno nismo dojeli, da se je to zgodilo. Še vedno ne verjamem, da Cozme ni z nami. Bomo videli, kaj bo prinesel čas v tem smislu. Nihče ne more verjeti ... Sploh pa ne, da se je kaj takega pripetilo v Veszpremu, ki je znan kot zelo mirno mesto."

David Koražija (v belem dresu) še vedno ne dojema, kaj se je zgodilo.  © RK Veszprem

 
V kakšnih odnosih sta bila s pokojnim 26-letnim romunskim reprezentantom? "S Cozmom sem se družil tako kot še z drugimi soigralci. Veliko smo skupaj hodili na kave. Tujci smo bili sploh bolj povezani." Kdo od soigralcev je najbolj šokiran? "Zelo je šokiran Ferenc Ilyes, s katerim sta bila velika prijatelja. Sicer pa so pretreseni vsi. Pogreb bo najverjetneje v Romuniji, kamor se bomo verjetno odpravili vsi skupaj." Policija je pohitela in že objavila imeni osumljencev, ki naj bi bila kriva tega barbarskega dejanja. "O tem, da so našli osumljenca, ne vem nič in me niti ne zanima, to bo rešila policija. Od mrtvih ga ne morejo obuditi." Kako je bil videti prvi trening po usodni noči? "Trening bi morali imeti, a je odpadel. Ekipa se je samo dobila in smo se pogovorili," je povedal Koražija, nato pa ga v teh težkih trenutkih nismo več nadlegovali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.