Šport
17 ogledov

Korejka za zgodovino

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Korejka Young-shin Im se je vpisala v poker zgodovino v kraju Cebu. Filipinka je postala prva ženska, ki je zmagala na turneji APPT.

Na poti do zmage in glavne nagrade 132.00$ je morala premagati množico tekmovalcev, med katerimi je bil tudi njen fant. Vsekakor je bila situacija med Im in njenim fantom Kim Gapom Youngom več kot zanimiva. Ko so bili v igri le trije igralci, sta tako Kim kot Im imela precej velik kup žetonov, medtem ko je tretji udeleženec Fabiano Michael iz Avstralije pred sabo imel le majhno število žetonov. Vsi so pričakovali, da bosta skupaj vršila pritisk na Avstralca, vendar je bila Im precej agresivna tudi do svojega fanta, kateremu je jemala žetone. Na koncu se je Kim še zaletel v Michaelova ase in ostal brez večine svojega kupčka. Dokončno pa ga je Im izločila iz turnirja s parom devetk.

Heads up dela finalke se je tako začel z vodstvom Filipinke. Najprej sta kako uro igrala, brez da bi se zgodilo kaj posebej interesantnega, nakar je pa Michael začel na veliko 3- betati. Končno je Im postala malo frustrirana z agresivnostjo, ki jo je kazal nasprotnik in začela udarjati nazaj: Michael odpre na 150.000, Im viša na 250.000, Michael gre all-in in IM kliče za približno 2 milijona. Michael pokaže 5 5, medtem ko ima IM A6 in smo v klasični situaciji, kjer odloča sreča. Asa na flopu podari zmago Filipinki in turnir se je tako končal.

Im je imela že pred tem nekaj dobrih uvrstitev na turnirjih APPT v Macau ali v Cebu. S To zmago znašajo njene dosedanje nagrade približno 160.000$.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.