Šport
520 ogledov

"Koronavirus je božja kazen, ker nismo smeli na OI."

Svetlana Korkina Epa
Različnim teorijam zarote o nastavku oziroma vzroku za svetovno pandemijo koronavirusa se je pridružila najboljša gimnastičarka Rusije in zdaj vplivna članica Putinove vladajoče stranke.

Svetlana Korkina pravi, da je to božja kazen, ker je svet hotel preprečiti ruskim športnikom nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Dvakratna olimpijska prvakinja je to izjavila za ruski športni časnik Sport Express na dan, ko je Mednarodni olimpijski komite (Mok) prestavila igre v Tokiu na 2021.

"Ni slučaj, da ruska državna himna pravi, da Bog čuva našo deželo," je dodala devetkratna svetovna prvakinja v gimnastiki, zdaj 41-letna Korkina.

Kot je znano, večina ruskih športnik letos ne bi smela nastopiti na olimpijskih igrah zaradi državno vodenega in prikrivanega dopinga. Mok je sicer predvidel nekaj izjem, vendar bi morali ti športniki nastopiti pod olimpijsko zastavo.

Korkina zato pozdravlja odločitev Mok, za Sport Express pa je dodala, da bo Rusija do naslednjega leta dokazala zmoto protidopinških agencij in v Tokiu 2021 nastopila v najmočnejši postavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.