Šport
38 ogledov

Kos se poslavlja, tekmovalci v bran Velepcu

sport 06.03.12. Trenerji slovenske biatlon reprezentance, Kos, Racecic, Velepec, SLOVENIAN BIATHLON TEAMS
Glavni kandidat za trenerja slovenskih biatlonskih reprezentanc Tomáš Kos je na petkovem sestanku z vodstvom slovenske ekipe še enkrat potrdil, da se vrača na rodno Češko, so danes potrdili na odboru za biatlon.

Tomáš Kos je že v četrtek presenetil z najavo, da po 14 letih zapušča Slovenijo, zdaj pa je prišla tudi potrditev, da se vrača na domači teren. Strokovni svet bo skušal vodstvo reprezentance izbrati do 12. maja.

Kos bo v prihodnje bržkone vodil češke biatlonce, saj ima po odhodu Ondřeja Rybářja na mizi ponudbo domače zveze in po poročanju čeških medijev je Kos tudi prvi na seznamu želja. Vodstvo slovenske zveze pa je danes še enkrat zavrnilo poročanje Dnevnika, da naj bi tekmovalci izrekli nezaupnico dozdajšnjemu prvemu trenerju Urošu Velepcu, čeprav so tudi v biatlonskem taboru priznali določena nesoglasja. Prav zaradi razhajanj so želeli v vlogi prvega trenerja potrditi Kosa, Velepec pa naj bi ostal med vodilnimi možmi slovenske stroke in skrbel za razvoj kadrov v Sloveniji, saj jih je trenutno premalo.

Gregorinova: Sem prva v vrsti, da z vodenjem nadaljuje

A glavni trener slovenskih biatloncev Velepec je že med sezono razmišljal in s tem seznanil večino sodelavcev, da bi se po vseh uspehih in osvojenih kolajnah posvetil še kakšnim drugim ciljem, ki jih še želi uresničiti v trenerski karieri. Po koncu sezone so bili opravljeni tudi razgovori s tekmovalci, ki so si želeli manj avtoritativno vodenje reprezentance, ki pa je vendarle prinašalo rezultate. Oglasili so se tudi slovenski tekmovalci in potrdili, da Velepcu niso izrekli nezaupnice.

"Sama nisem imela nobenih nesoglasij z Urošem in sem prva v vrsti, da z vodenjem reprezentance nadaljuje, sem pa po sezoni izrazila željo, da vseeno po možnosti skupaj s Tomašem ostaneta na čelu naše ekipe", je dejala dobitnica olimpijske kolajne Teja Gregorin.

Fak: O nezaupnici ni bilo govora

"Po sezoni smo želeli tekmovalci imeti sestanek z vodstvom reprezentance, da bi se pogovorili o nekaterih odprtih stvareh in odnosih, ki so se med sezono pojavili v reprezentanci. Nikakor nismo želeli pod vprašaj postavljati strokovnosti trenerjev, ki nas je pripeljala do vseh naših vrhunskih rezultatov. Po moji oceni so spremembe trenerjev v športu sicer nekaj normalnega in tudi sam bi sprejel zamenjavo, kakor tudi, da trenerska zasedba ostane nespremenjena. O nezaupnici trenerju Velepcu ni bilo govora," se je strinjal tudi najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak. Klemen Bauer, denimo, pa je potrdil, da je bil za menjavo trenerja, saj si je po 12 letih zaželel spremembo.

"Šport, kot je biatlon, zahteva ostre odločitve in glavni trener je vedno najbolj na udaru, kar sem po 12 letih uspešnega dela in vseh osvojenih kolajnah na najvišji ravni občutil tudi sam. Strinjam se z odzivom tekmovalcev, da bi bile nekatere odločitve lahko manj radikalne, vendar pri osmih članih najvišje selekcije ni vedno prostora za zadovoljitev vseh različnih interesov in pogledov. Moj motiv so bili vedno le vrhunski rezultati na največjih tekmovanjih in to nalogo smo, vsaj upam, skupaj uspešno opravljali," pa je povedal Velepec in dodal, da se je v vsem tem času srečeval tudi s škodoželjnimi zapisi v medijih. Ob koncu je poudaril, da svojo vlogo tudi v bodoče vidi v slovenskem biatlonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.