Šport > Košarka
45 ogledov

10 trenerjev z največ zmagami

Don Nelson Goden State Warriors NBA 1333 zmaga
1/11
Žurnal24 main
Sredina zmaga Warriorsov je bila za Dona Nelsona 1.333, s čimer je postal trener z največ zmagami v zgodovini lige NBA. V videu poglejte, kako so proslavljali, v galeriji pa 10 najuspešnejših trenerjev.
Don Nelson je s 70 leti najstarejši trener v ligi NBA letos. Je eden od le štirih še aktivnih, ki imajo več kot tisoč zmag. Je pa Nelson tudi eden tistih trenerjev z največ porazi, in sicer jih ima kar 1.061.

Četrtega aprila so košarkarji Golden State Warriors z zmago v zadnji sekundi nad Toronto Raptors 113:112 svojemu trenerju Donu Nelsonu podarili 1.332. zmago v ligi NBA, s čimer se je izenačil z dosedanjim rekorderjem Lennyjem Wilkinsom. Rekord bi lahko presegel proti Washington Wizardsom, a so izgubili 94:112. V drugem poskusu jim je uspelo, v noči na četrtek so s 116:107 padli Minnesota Timberwolves. "Ob tem dosežku sem zelo ponižen. To so trenutki, zaradi katerih postaneš trener," je v prvi izjavi dejel Nellie, kot ga kličejo. "Sem zelo ponosen na svoje igralce. Ronny Turiaf je bolan, a je vseeno dobro igral. Iz D-league smo potegnili nekaj igralcev in tudi ti so prispevali." Najboljši strelec te tekme pa je bil novinec Stephen Curry, ki je letos že nekajkrat navdušil, tokrat pa s 27 točkami in 14 podajami še posebej. Za Warriors je to sicer šele 24. zmaga v sezoni, s čimer so 13. ekipa zahodne konference. "Nismo imeli pripravljenega šampanjca, zato smo ga polili kar s spritom in vodo," se je pošalil Anthony Tolliver, ki je bil s 34 točkami prvi strelec tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.