Šport > Košarka
29 ogledov

120 milijonov se ne zavrne

Joe Johnson se je odločil za zmagovanje z Atlanto Hawks. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Medtem ko čakamo na odločitev LeBrona Jamesa, Dwyana Wada, Chrisa Bosha in Amareja Stoudemireja, je zvestobo dosedanjemu klubu obljubil Joe Johnson. Maksimalne pogodbe pač ni mogel zavrniti.
Ker Jordan Farmar zapušča L. A. Lakers, ti iščejo novega branilca. Dogovorili so se za štiriletno pogodbo v vrednosti 16 milijonov dolarjev z veteranom Stevom Blakom. Bo zamenjava za Dereka Fisherja, a tudi ta še mora podaljšati pogodbo. Govorice, da se zanimajo tudi za Mika Millerja in mu ponujajo petletno pogodbo za 30 milijonov, pa so zavrnili.

Tudi četrti dan obdobja prostih igralcev v NBA ni prišlo do prvega zvezdniškega prestopa. Po Dirki Nowitkemu in Paulu Pierceu je namreč še Joe Johnson podaljšal pogodbo s svojim dosedanjim klubom. Maksimalne ponudbe se pač ne more zavrniti. Pri Atlanti Hawksih tako ostaja še šest sezon, zaslužil pa bo 120 milijonov ameriških dolarjev. Zanj so se zanimali predvsem New York Knicks, a se govori, da so mu bili pripravljeni ponuditi okoli 25 milijonov manj. Štirikratni udeleženec All-Star vikenda se je s Hawks v zadnjih dveh sezonah vselej uvrstil v končnico, a za kaj več bodo morali vodilni možje moštva v klub pripeljati še kakšno okrepitev. "Njegove prioritete so družina, prijatelji in igranje. Joe bi se z lahkoto odločil za petletno pogodbo s kakšnim drugim klubom, a je sklenil, da mu bo zmagovanje v Atlanti pomenilo več. Ko so Hawks ponudili šestletno pogodbo, jo je z veseljem sprejel," je dejal njegov agent Arn Tellem. Tako zdaj Knicks pospešeno delajo na načrtu B, saj se govori, da njih poleg Johnsona ne bosta izbrala niti LeBron James in Dwyane Wade. Zdaj so se usmerili v novačenje Amareja Stoudemireja in Tonyja Parkerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.