Šport > Košarka
0 ogledov

19 točk Nachbarja

Kobe Bryant je s 26,6 točke na tekmo tretji najboljši strelec lige za LeBronom J Žurnal24 main
V nedeljo je bilo odigranih sedem srečanj v košarkarski ligi NBA. Toronto je po vrnitvi Bosha premagal Houston, Rašo je pomagal z devetimi točkami. Zmaga Vujačiča, poraza Nacbharja in Brezca.
 

Liga NBA

Toronto : Houston 93:80
Miami : LA Clippers 100:94
Detroit : Charlotte 104:85
Portland : Millwaukee 117:113
Washington : New Jersey 104:89
New Orleans : Seattle 91:88
LA Lakers : Golden State 123:113

Na parket Air Canada Centra se je po poškodbi in odsotnosti petih tekem vrnil Chris Bosh in z 21 točkami ter 10 skoki pomembno prispeval k zmagi Toronto Raptorsov nad favoriziranimi Houston Rocketsi z rezultatom 93:80. Spremljali smo dva povsem nasprotujoča si polčasa, prvega so dobile Rakete z 45:34, v drugem pa je Toronto zaigral kot prerojen. V prvih minutah tretje četrtine sta Bosh s sedmimi in Anthony Parker z devetimi točkami spreobrnila rezultat, v zadnji četrtini pa je Kris Humpries z 10 točkami pomembno vplival na povišanje vodstva in na končni uspeh. Dobro je igral Rašo Nesterovič , v 30 minutah je dosegel devet točk, sedem skokov ter enkrat blokiral Yao Minga . Kitajec je za Houston dosegel vsega 15 točk, prvi strelec ekipe je bil s 23 Tracy McGrady .

Los Angeles Lakersi so še devetič zapored premagali Golden State Warriors oz. že 16. v zadnjih osmih letih v domači dvorani. Šest Jezernikov je doseglo več kot 10 točk za zmago z rezultatom 123:113. Prvi strelec ekipe je bil kdo drug kot Kobe Bryant , ki je 20 od svojih 28 točk dosegel v odločilnem drugem polčasu, dodal je še šest skokov in osem podaj. Andrew Bynum je prispeval zanj rekordnih 20 točk in 11 skok. Saša Vujačič je igral slabe štiri minute in ni vrgel niti enkrat na koš. Najboljši igralec Bojevnikov je bil z 20 točkami, osmimi skoki in sedmimi asistencami Baron Davis .

Boštjan Nachbar © AFP

 
V ameriški prestolnici so Washington Wizards presenetili New Jersey Netse in z zmago 104:89 prekinili niz šestih zaporednih porazov proti Mrežicam. Prvi strelec Čarovnikov je bil Caron Butler z 28 točkami, 20 jih je dosegel v drugem polčasu oz. je sam v treh uvodnih minutah zadnje četrtine naredil delni izid 10:1 in prednost svoje ekipe povečal na neulovljivih 15 točk. Jason Kidd je z 13 točkami, 13 podajami in 10 skoki dosegel svoj 92. trojni dvojček v karieri. Prvi strelec Netsov je bil Vince Carter s 30 točkami, z 19 pa se je izkazal Boštjan Nacbhar , ki je imel v 27 minutah igre še sedem skokov. Z zgolj devetimi točkami je odpovedal tretji strelec lige Richard Jefferson .

Primož Brezec je imel s svojimi Charlotte Bobcatsi misijo nemogoče premagati Detroit Pistonse . Slednji so že v prvem polčasu vodili za 18 točk, v tretji četrtini tudi že za 22, srečanje se je končalo z zmago Detroita 104:85. Najboljša pri zmagovalcih sta bila Chauncey Billups z 20 točkami in Antonio McDyess z 19 točkami in devetimi skoki. Brezec je kot član prve peterke igral vsega sedem minut, njegov učinek dve točki in skok. Prvi strelec njegove ekipe je bil Jason Richardson s 15 točkami.

Trener Miamija Pat Riley je z zmago svojega moštva 100:94 nad LA Clippersi postal šele tretji trener v zgodovini lige NBA z 1200 zmagami. Pred njim je to uspelo Donu Nelsonu in Lennyju Wilkensu . Riley, štirikratni prvak lige z Lakersi in enkrat z Miamijem, je trener v ligi NBA že 24 let. Za šele peto zmago Heatov v sezoni je bil najzaslužnejši Dwayne Wade s 35 točkami in desetimi podajami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.