Šport > Košarka
7 ogledov

20 trojk in 137 točk Phoenixa

20 trojk Phoenixa je rekorden dosežek Sonc, s čimer so zaostali le za rekordom T Žurnal24 main
V ligi NBA so košarkarji Phoenixa in Denverja v eni tekmi skupno dosegli 252 točk. Na koncu je zmago s 137:115 slavil Phoenix, za katerega je Shawn Marion dosegel 27 točk.
 

Liga NBA

Phoenix : Denver 137:115
Golden State
: San Antonio 130:121 *
* - podaljšek

Prvi strelec Sonc Shawn Marion je ob rekordnem dosežku sezone, 27 točkah, v svojo statistiko vpisal še 14 skokov in šest blokad, pri tem pa zadel pet metov za tri točke (skupno so Sonca zadela 20 trojk) in požel glasno odobravanje domačih gledalcev. To je že tretja zaporedna zmaga Phoenixa, ki je vodilno moštvo pacifiške divizije, hkrati pa že 11. zmaga v 15 srečanjih v domači dvorani. "Lahko rečem le, da je bil dober dan v pisarni," je po tekmi ostal skromen.

S klopi je Marcus Banks dodal 23 točk, sedemkrat je bil uspešen izza črte, medtem ko sta mejo 20 točk dosegla še Amare Stoudemire in Grant Hill . Že v prvi četrtini je bilo doseženih neverjetnih 80 točk, pri čemer je na semaforju pisalo 46:33 za gostitelje. Prvi mož v vrstah poražencev, sicer vodilne ekipe severozahodne divizije, je bil Allen Iverson z 32 točkami, kar pa je bilo premalo za razpoložena Sonca, ki so imela v tretji četrtini že visokih 25 točk naskoka. Pomoč je imel le v Carmelu Anthonyju , ki je dosegel 20 točk.



Aktualni prvaki lige NBA in hkrati vodilno moštvo zahodne konference San Antonio Spursi so v gosteh pri Golden Statu doživeli hladen tuš. Domačim bojevnikom je po podaljšku 20. zmago v sezoni (imajo še 15 porazov) zagotovil dvojec Baron Davis (34 točk, 14 skokov), Stephen Jackon (29 točk), ki je skupaj dosegel 73 točk. Pri prvakih sta bila razpoložena Tim Duncan , 32 točk in 13 skokov, in MVP lanske končnice, Francoz Tony Parker , ki je ob 31 koših še osemkrat uspešno podal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.