Šport > Košarka
14 ogledov

214 zabijanj novinca leta

Blake Griffin zabija 2011
1/23
Žurnal24 main
"Če kdo ne bo glasoval za Blaka, letos ni veliko gledal košarke," na vprašanje, kdo bo novinec sezone v ligi NBA, odgovori trener Del Negro. In res je Blake Griffin navdušil. Tudi s kar 214 zabijanji.
Najboljši igralci v ligi NBA v svoji prvi sezoni (točke/skoki/podaje):
Wilt Chamberlain – 37,6/27/2,3.
Kareem Abdul-Jabbar – 28,8/14,5/4,1.
Blake Griffin – 22,5/12,1/3,7.
Larry Bird - 21,3/10,4/4,5.
David Robinson – 24,3/12/2.
Magic Johnson – 18/7,7/7,3.
Ralph Sampson – 20,9/11,3/2.
Tim Duncan – 21,1/11,9/2,7.

Najboljši igralec v obrambi je Dwight Howard (Orlando Magic), najboljši šesti košarkar rednega dela letošnje sezone lige NBA Lamar Odom (Los Angeles Lakers). To je zdaj že uradno. Čakamo pa še na razglasitev najbolj koristnega igralca in novinca leta. MVP bo bržkone Derrick Rose iz Chicago Bullsov, Los Angeles Clippers pa bodo dali novinca sezone. Ni dvoma, da bo izbran mojster zabijanj 22-letni, 114 kilogramov težki in 208 centimetrov visoki Blake Griffin. "Če kdo ne bo glasoval za Blaka, očitno letos ni prav veliko gledal košarke," meni trener Clippersov Vinny del Negro.

Griffin je bil prvi izbor na naboru leta 2009, a je zaradi poškodbe kolena izpustil celotno prvo sezono. Tako je debitiral šele jeseni. Skrb, da po poškodbi ne bo več isti, je bila odveč. Od prve tekme naprej je bilo jasno, da je liga dobila nov dominantni center, ki s svojo brutalno močjo napada tablo in zlahka zabija prek nasprotnika. Na 82 tekmah rednega dela je imel za novinca impresivno povprečje 22,5 točke in 12,1 skoka na tekmo. Tisto, kar je osupnilo vse, pa so njegova nora zabijanja – našteli so jih kar 214 in prav vsa lahko vidite v dodanem videu. Ko je na All-Star vikendu zabil prek avtomobila, je postal tudi zmagovalec tekmovanja v zabijanju. Tekmo leta je odigral januarja, ko je Houston Rocketsom nasul 47 točk.

"Griffin ni bil samo najboljši novinec te sezone. Bil je novinec za nekaj sezon naprej," je za ESPN zapisala njihova novinarka Ramona Shelburne. Športni direktor Clippersov Neil Olshey bi mu podelil še kak naziv več kot le novinec leta: "Uvrstil se je v All-Star ekipo in imel povprečje, kakršnega ni imel noben novinec od časov Larryja Birda. Naziv 'novinec leta' ne pove dovolj o njegovih kvalitetah. Bo pa nagrade gotovo zelo vesel, saj je bil to njegov cilj pred začetkom sezone. Vsi smo si želeli, da bi se po poškodbi kolena vrnil na stara pota, in res je postal eden najbolj superiornih krilnih centrov v ligi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.