Šport > Košarka
5 ogledov

23 minut za Dragića

dragic_epa_phoenix_03 Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v svoji premierni tekmi v pripravah na začetek lige NBA v dresu Phoenixa izgubil, a igral 23 minut in dosegel pet točk.
 

Liga NBA, pripravljalne tekme

Atlanta : Phoenix 100:96
Oklahoma : Minnesota 82:88
New York : Toronto
111:113
Boston : Philadelphia 92:98
Charlotte : Orlando 80:118
New Orleans
: Indiana 105:71
Washington : Memphis
89:80
Milwaukee : Detroit 71:85
Golden State
: Portland 110:95

Košarkarji Phoenix Sunsov so v domačem US Airways Centru s 96:100 izgubili proti Atlanta Hawksom , vendar pa je razveseljujoč podatek, da je trener Sonc Terry Porter uresničil napovedi pred srečanjem in slovenskemu reprezentantu Goranu Dragiću namenil kar 23 minut na parketu. "Dragon" je igral le dve minuti manj kot prvi organizator igre Steve Nash , ki je dosegel tri točke. Nekdanji član Olimpije je zadel dva od treh prostih metov in enkrat od dveh poskusov zadel še za dve točki. V svojo statistiko je skupaj vpisal pet točk, zbral še tri skoke in podaje ter imel še po eno blokado, osebno napako in izgubljeno žogo.


Dragić na prvi tekmi ni veliko metal na koš. © EPA

 
Porter je, kar je za pripravljalno obdobje povsem običajno, precej mešal postavo. Na igrišče je skupaj poslal 11 igralcev, kar devet pa jih je igralo več kot 20 minut. V vrstah Phoenixa je blestel veteran pod obroči lige NBA Shaquille O’Neal , ki je dosegel 21 točk in 10 skokov, v vrstah zmagovalcev je Marvin Williams dosegel 19 točk, eno manj je v statistiko vknjižil Josh Smith .

Drugi slovenski predstavnik, ki je stopil na parket, je bil Radoslav Nesterović , ki je še lani igral za Toronto , letos pa brani barve Indiane . Pacersi so za uvod v priprave doživeli hladen tuš in proti enim od najbolj vročih favoritov lige New Orleans Hornetsom doživeli visok poraz s 105:71. Rašo je tekmo začel v prvi postavi in v dobrih 16 minutah zbral štiri točke in tri skoke. Pri nekdanjem moštvu Primoža Brezca sta mejo desetih točk presegla le T. J. Ford (15 točk) in Jarrett Jack (11 točk). Za New Orleans je to že druga pripravljalna zmaga, tokrat pa je bila v ospredju naveza Chris Paul-Predrag Stojaković , ki je nasprotniku natresla 31 točk.

Jackson ima spet zdravstvene težave
Legendarni košarkarski trener Phil Jackson pa ima spet zdravstvene težave. Zaradi slabosti in bolečin v oteklih nogah je izpustil torkovo prijateljsko tekmo svojega moštva Los Angeles Lakers, kar je zaskrbelo lastnike kluba. A dan pozneje se je vendarle počutil bolje, tako da je že bil navzoč na treningu. "Phil se počuti bolje, toda ne ve še, ali bo z moštvom odšel v Fresno na prijateljsko tekmo proti moštvu Los Angeles Clippers," je dejal John Black , ki pri Jezernikih skrbi za stike z javnostmi. Devetkratnemu zmagovalcu severnoameriške profesionalne košarkarske lige (NBA) so oktobra 2006 operirali kolka (zamenjali z umetnima). Prva operacija ni povsem uspela, zato so jo junija 2007 ponovili. Po operaciji je še štiri mesece pri hoji uporabljal bergle.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.